Sarmale, cozonaci, placinte si... scoici glazurate in miere

Postat la 03 decembrie 2007 73 afişări

Vin fiert cu scortisoara, sarmale aburinde cu ma?ma?liga si budinca cu stafide sau poate caviar, foie gras cu struguri si Semifreddo? Ambele meniuri mai mult sau mai putin traditionale apar de sarbatori in restaurantele din Bucuresti.

In seara de Craciun, la restaurantul Poem de la Hotel Carol Parc "vom avea o receptie cu un meniu destul de pretentios. Se vor servi la inceput sampanie Dom Perignon, caviar iranian, halibut afumat, toast si cr'me fraiche", spune Sorin Barbu, bucatarul-sef al restaurantului. Poem are un design clasic cu un semineu imens, pe care sunt asezate lumanari lungi si palide, si mese pe care sunt ordonate perfect tacamuri argintate. Prin urmare, meniul care se pregateste pentru sarbatori se potriveste cu stilul nobil pe care il promoveaza aspectul restaurantului. Pentru felul intai chef-ul va gati scoici St. Jaques glazurate in miere, cu piure de anghinare, trufe albe, pancetta crocanta si sos Madeira, iar pentru felul doi - ficat de gasca cu struguri pe mere caramelizate si sos balsamic.

"Glasate", "trufe" si "foie gras" nu sunt tocmai uzuale in vocabularul meselor de Craciun traditional romanesti, insa pentru clientii restaurantelor din Bucuresti influentele din bucataria frantuzeasca deja nu mai sunt o noutate. Vor fi si sarmale in meniu, insa nu sarmalute de porc inabusite in suc propriu, ci sarmale de curcan in foi de vita inabusite in sampanie.

"Curcanul este un alt preparat care va fi pe masa de Craciun, de altfel foarte apreciat in Anglia unde se pregateste cu o umplutura speciala din carne de carnati cu mere, salvie. Se serveste cu sos de afine si legume sote", spune Sorin Barbu care a lucrat o perioada in Anglia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Sarmale,
,
cozonaci,
,
placinte,
si...,
scoici,
glazurate,
in,
miere
/arta-si-societate/lifestyle/sarmale-cozonaci-placinte-si-scoici-glazurate-in-miere-4074018
4074018
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.