Palate care zboara

Postat la 26 martie 2007 8 afişări

Inspirati de covorul lui Alladin, cei mai bogati oameni ai planetei vor sa traverseze lumea repede si confortabil. Asa a inceput transformarea jumbo-jeturilor in resedinte de lux. In ultimii doi ani, companiile aeriene ca Boeing sau Airbus au preluat tot mai multe comenzi pentru aeronave wide body care urmau sa fie personalizate. Un avion wide body obisnuit are doua culoare, trei randuri de scaune si poate ajunge la 150 de milioane de dolari. Navele de zbor VIP, cum sunt Boeing 747 sau 787 Dreamliner, sunt dotate cu sali pentru cina, dormitoare, sali de jocuri, sali de conferinta, apartamente pentru invitati, jacuzzi si chiar sisteme de protectie anti-rachete, desi astfel de sisteme nu sunt certificate pentru aeronave civile.

Pretul lor il egaleaza pe cel al unui iaht de calibru mare (200-300 de milioane de dolari) si il depaseste cu mult pe cel al celor mai scumpe locuinte din lume (100-150 de milioane de dolari). Pe langa costul aparatului si al personalizarii, intretinerea si combustibilii implica sume exacerbate, de pana la 10.500 de dolari (8.000 de euro) pe ora de zbor. Cu toate acestea, comenzile sunt numeroase si pun in umbra jumbo-jeturile opulente ale mogulului Donald Trump. Comanda record pentru cel mai mare avion de pasageri din lume vine din partea unui client particular din Orientul Mijlociu, a carui identitate nu este cunoscuta, dar care ofera 300 de milioane de dolari (228,1 milioane de euro) pentru un avion A380 de la Airbus. Acesta va avea doua sali pentru cina, un dormitor de 50 de metri patrati si o sala de jocuri. Aeronava va avea o sala decorata cu mozaic si perdele orientale care amintesc de desertul Arabiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Palate,
care,
zboara
/arta-si-societate/lifestyle/palate-care-zboara-4073687
4073687
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.