O zi cu sushi pe bicicleta pliabila

Postat la 03 decembrie 2007 58 afişări

E ora 7 si ceasul in forma de caine, pisica sau orice alta figura de animal domestic prinde aripi si se izbeste de perete. O raza de lumina pare ca a penetrat fortareata de jaluzele si draperii si incerci s-o dai la o parte cu mana apatica, de parca ai putea. Nu mai ai timp sa iei micul dejun pentru ca traficul va fi infernal si vei intarzia, iar la birou probabil vei manca fast food. Seara direct de la birou ajungi acasa si incepi deja sa te gandesti la problemele de a doua zi. Sau... de ce sa nu incerci obiceiuri si atitudini mai sanatoase, macar pentru o zi.

E ora 7 dimineata si ceasul suna. Te intinzi alene sa-l opresti si te pui la loc in pat sa te lasi rasfatat de lumina care intra discret printre jaluzelele intredeschise. Te ridici zambind fara motiv si mergi in bucatarie pentru a lua micul dejun ce consta dintr-un bol cu lapte si cereale, evident neprocesate si, de preferinta, cu afine. Un studiu a aratat ca afinele sunt noua "superfood", au efect impotriva imbatranirii, sunt antioxidante, anticancerigene, anti tot ce este rau pentru corpul uman. Afinele au ajuns unele dintre cele mai cautate fructe in Anglia, tara unde organic este cuvantul de ordine al zilei. La micul dejun mai poti incerca si fulgi de ovaz cu lapte, un fel de porridge scotian, care au efect anticolesterol. E timpul sa pleci la birou, deschizi dulapul si iti iei de acolo... bicicleta pliabila. Biciclete pliabile se gasesc la Metropolis in Bucuresti si nu costa mai mult de 300-400 ron. Pot fi purtate in orice mijloc de transport, cum ar fi autobuz sau metrou, si cu putin bunavointa incap si intr-o geanta mai mare de umar. Astfel se va evita consumul de benzina, care imbolnaveste Terra, cacofonia de claxoane si timpul petrecut/pierdut in intersectii care vazute din avion ar arata ca un joc nereusit de domino. Acum exista si alei pentru biciclete in Bucuresti si in plus zapada, datorita incalzirii globale, este putin probabil sa impiedice bunul mers al bicicletei.

Odata ajuns la birou, te asezi pe scaun (ergonomic de preferinta) si te descalti dar nu pentru a pune picioarele pe birou intr-un exces de nepasare fata de rigorile impuse de job, ci pentru a le pune sub tine, intr-un fel de pozitie de yoga. Se spune ca o astfel de postura ajuta fizicul si psihicul sa se relaxeze. Si ziua de munca incepe. Telefoane, mail-uri, intalniri, iar timpul a fost dat pe forward si s-a scurs repede pana la ora pranzului. Pentru masa de pranz, la toate restaurantele fast-food s-a format deja coada. In meniu ar mai fi mancare chinezeasca sau pizza. Sau... poti sa mergi la Fru-Fru. Acolo astepti relaxat, pe canapele viu colorate, sa ti se pregateasca o portie de spaghetti bologneze sau Carbonara sau o salata, feluri de mancare in orice caz mai naturale decat hamburgeri. In plus, la Fru Fru au cele mai bune Smoothies (o combinatie naturala de fructe), o colectie interesanta de fotografii expuse si multe cuvinte ca "life" sau "smile" scrise pe pereti, care te inconjoara la propriu cu voie buna si culoare. In timpul mesei ar fi ideal sa nu folosesti mobilul sau laptopul, ci doar sa porti o conversatie placuta care sa te deconecteze, nu despre birou si nu despre stirile negative.

Daca nu poti pleca totusi de la birou pentru a ajunge in Universitate la Fru Fru, alternativa ar fi Sushi to Go din Dorobanti. Poti comanda prin telefon, role mici din orez cu somon in mijloc sau bucati satioase de sushi, orez acoperit de bucati generoase de lup de mare (suzuki), creveti (ebi), crab (surimi) sau sepie (ika). Daca te impaci bine cu pestele crud, mai poti comanda bucati mari, crude de caracatita sau ton, fara orez, numite sashimi. Au si sake, dar nu este recomandat in timpul programului de birou, mai bine un ceai verde traditional, cel mai bun antioxidant. Mancarea japoneza este una dintre cele mai sanatoase bucatarii din lume, fie ea si servita pe tastatura de la birou. A trecut si ziua de lucru, nu chiar asa de greu pe cat te asteptai de dimineata. La sfarsitul programului, iti depliezi bicicleta, iti iei rucsacul de sala si te indrepti spre ora de aerobic, Pilates sau Tae bo. O ora de gym nu este nici pe departe ceva imposibil de atins chiar si dupa o zi de munca. Te schimbi in vestiar, iar instructoarea da drumul la muzica. La inceput te misti putin stangaci, parca inca imbracat in costum sau captiv la birou, in fata calculatorului. Problemele pe care le-ai rezolvat sau nu in timpul zilei inca persista in cap, dar nu pentru mult timp. La sfarsitul orei esti energizat si in acelasi timp relaxat. Mai ramane sa ajungi acasa si te simti mantuit de ziua care tocmai a trecut.

Serile sunt frumoase dupa o zi de munca, mai ales daca alegi sa citesti o carte cu un pahar de vin rosu langa tine. Vinul rosu este bun pentru sanatate si este chiar recomandat sa se bea un pahar seara. Recent s-a realizat si un vin alb frantuzesc, numit Paradoxe Blanc cu aproape aceleasi proprietati curative ca si vinul rosu. Daca nu vrei sa citesti, ar fi placut si benefic sa poti juca sah cu un prieten, activitatile intelectuale fiind incurajate seara pentru ca se spune ca previn boala Alzheimer. Poti incerca si Sudokku, jocul cu cifrele care te prinde cu logica sa matematica. Sfarsitul zilei pare intodeauna ca o revenire primara la baza. Te afli din nou in patul din care te-ai trezit atat de greu de dimineata si butonezi lenes telecomanda de la televizor. Nu esti consumator de publicitate si filmele de actiune nu te atrag. Adormi si ai tentatia sa lasi televizorul pe standby, insa nu uita sa-l inchizi pentru a economisi energie electrica si a ramane in armonie cu planeta.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
O,
zi,
cu,
sushi,
pe,
bicicleta,
pliabila
/arta-si-societate/lifestyle/o-zi-cu-sushi-pe-bicicleta-pliabila-4074019
4074019
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.