Nu mai cumpara! Imprumuta!

Postat la 03 decembrie 2007 26 afişări

OUT: De sezonul acesta ies complet din moda certificatele de proprietate. Aerul lor desuet le face sa devina un accesoriu din ce in ce mai putin dezirabil chiar si pentru membrii celor mai exclusiviste cercuri. IN: Libertatea de a fi chirias. Dupa cum bine intuiau tibetanii, cei mai liberi dintre noi sunt cei care nu detin nimic. Si cum libertatea este cel mai nou lux...

Hai sa recunoastem cu totii! Nimanui nu-i plac de fapt fractiile. Incepand cu scoala generala, atunci cand am facut pentru prima oara cunostinta cu numerele supraetajate, acestea n-au facut decat sa ne complice si mai mult viata. Cu toate acestea, de la inventarea conceptului de "proprietate fractionata" lumea nu a mai fost la fel.

Si, cum traim intr-o lume tot mai obsedata de lux, doar o scanteie de geniu antreprenorial mai lipsea pentru a implementa acest concept si in fortificata industrie a luxului. Asa s-a ajuns la o cugetare de geniu: daca

nu-ti poti permite, inchiriaza! Ca este vorba despre genti de zeci de mii de euro, de gradini de designer, de case de vacanta sau de avioane private - nici nu mai este important. Asta deoarece, din momentul in care a devenit acceptabil social sa "imprumuti" in loc sa detii, intreaga institutie a proprietatii a inceput sa se clatine din temelii, luand astfel nastere unul dintre cele mai puternice trenduri de astazi: "chiriasul de lux" sau "proprietatea pe actiuni". Iar datorita acestui trend, de la accesorii la supermasini si case de vacanta, nimic nu pare a mai fi greu de obtinut in ziua de azi si tot mai multi consumatori prefera sa-si pastreze libertatea de a alege mereu ceva nou in locul unui certificat de proprietate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Nu,
mai,
cumpara!,
Imprumuta!
/arta-si-societate/lifestyle/nu-mai-cumpara-imprumuta-4073993
4073993
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.