Muzica vine la apel

Postat la 03 decembrie 2007 42 afişări

Pe acelasi principiu dupa care sunt facute ceasurile "mergatoare", exista acum un robot care va veni la tine si va incepe sa cante, numai prin apasarea unui buton de la telecomanda dispozitivului.

ZMP, o companie care produce si vinde roboti umanoizi, a lansat "miuro" in decembrie 2006. Acesta este primul astfel de produs capabil de miscari autonome. Micul robot "miuro" contine un MP3 player cu sunet stereo si un ecran wide de 14 inci; are forma unui ou, masoara 35 de cm lungime si 22 inaltime, cantareste 5 kg si se misca ajutat de doua roti. Miuro are senzori cu ajutorul carora va sti unde sunt obstacole si astfel poate merge prin casa fara sa ramana blocat in vreun perete. In plus, prin adaugarea unei camere video si a mai multor senzori, dispozitivul poate capata mai multa autonomie. Gadgetul poate fi folosit si ca un ceas desteptator, putand fi programat sa va trezeasca, cu melodia preferata. Miuro are o baterie de litiu care permite 4 ore de muzica incontinuu, iar incarcarea acesteiea dureaza doar 2 ore. Dispozitivul devine operational printr-o telecomanda cu infrarosu, dar raspunde de asemenea si la comenzi prin telefonul mobil. Prin utillizarea telecomenzii, utilizatorul poate selecta muzica din MP3 player sau din computer, daca exista o retea wirelless. Pretul se ridica la peste 600 de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Muzica,
vine,
la,
apel
/arta-si-societate/lifestyle/muzica-vine-la-apel-4074064
4074064
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.