Mogulii imobiliari

Postat la 28 mai 2006 15 afişări

Numele unora dintre cei mai puternici investitori din lume - David Rockefeller sau Donald Trump - este asociat invariabil cu proiectele imobiliare pe care le-au dezvoltat. Boom-ul pietei imobiliare romanesti este pe cale sa creeze si primii moguli in real estate autohtoni.

Numele unora dintre cei mai puternici investitori din lume - David Rockefeller sau Donald Trump - este asociat invariabil cu proiectele imobiliare pe care le-au dezvoltat. Boom-ul pietei imobiliare romanesti este pe cale sa creeze si primii moguli in real estate autohtoni. Ion Tiriac, cunoscut pentru afacerile sale in industria auto sau a serviciilor financiare, este ultimul nume cu greutate atras de magnetul imobiliar. Lista se completeaza cu Gabriel Popoviciu, omul din spatele proiectului Baneasa cu o valoare de 1,2 miliarde de euro, care spune ca a depasit pragul de 10% din investitiile pe care si le-a propus pentru acest proiect, si cu Ion Radulea, proprietarul companiei Semanatoarea. El a renuntat la business-ul cu utilaje agricole pentru a dezvolta proiectul Sema Parc, pentru care investeste 700 de milioane de euro impreuna cu alti parteneri. Tiriac si spaniolii de la Riofisa au avut chiar discutii anul trecut pentru o asociere cu patronul de la Semanatoarea pentru un proiect de mare anvergura, insa in final afacerea a cazut. Proiectele imobiliare pe care Tiriac, cel mai bogat roman, le are in vizor nu exclud nimic, de la ansambluri rezidentiale de lux si imobile de birouri de clasa A pana la proiecte comerciale. In total, valoarea proiectelor sale pentru urmatorii 4 ani se ridica la 500 milioane de euro, ceea ce l-ar putea plasa pe primele pozitii in topul dezvoltatorilor de proiecte imobiliare din tara. Proiectul rezidential ?La stejari? constituie varful ofensivei imobiliare a lui Tiriac, cu o valoare totala estimata la aproximativ 300 milioane de euro. Acesta vizeaza construirea unui ansamblu de blocuri de 4 etaje cu mansarda, amplasate intr-o locatie cu vedere spre padurea Baneasa. Un alt proiect marca Tiriac va fi amplasat in zona centrala a Chitilei, dupa modelul german de orasel-satelit, si se va adresa segmentului de mijloc al consumatorilor. Acesta va cuprinde 48 de cladiri cu 488 de apartamente. Tiriac va intra si pe piata spatiilor de birouri de clasa A, adica cel mai dinamic sector de pe piata imobiliara in prezent. Un proiect al sau vizeaza construirea unui imobil in zona Buzesti din Capitala, cu o suprafata de 10.000 de mp si pana la 12 etaje. Valoarea proiectului se va ridica la 10 milioane de euro si urmeaza sa fie livrat pe piata in 2008. Cea mai importanta piesa din averea sa este Banca Ion Tiriac, care a fuzionat recent cu HVB creand HVB-Tiriac. Tiriac detine si o participatie minoritara la Metro Romania.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Mogulii,
imobiliari
/arta-si-societate/lifestyle/mogulii-imobiliari-4073141
4073141
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.