Meserie de viitor

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 30 iunie 2015 1319 afişări

Meserie de viitor

Cu toate că maşina poate înlocui omul în multe domenii, casele de modă pun în continuare preţ pe articolele lucrate manual, considerând că numai un om poate oferi calitatea dorită, cum este cazul broderiilor. Brodezele pricepute sunt la mare căutare, scrie Financial Times.

Una din firmele europene specializate în broderie manuală, care colaborează cu Tom Ford, Louis Vuitton sau Chanel, este Hand & Lock, înfiinţată în 1767. Chanel are şi propriul său atelier de broderie, fostul Lesage, achizionat în 2002, care are şi şcoală pentru brodeze.

Ca să facă faţă cererii, alte case apelează la ţări care mai pun încă preţ pe lucrul manual, cum ar fi India, unde broderia e lucrată de bărbaţi, dar tot ar mai avea nevoie de mână de lucru pentru a satisface cererea, dat fiind că tineretul nu prea se înghesuie să înveţe această artă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
meserie,
viitor,
case,
pret,
calitate,
cautare,
caz,
cerere,
domenii
/arta-si-societate/lifestyle/meserie-de-viitor-14517940
14517940
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.