Programatorii ar putea pierde până la 40% din venitul net actual. "Am putea vedea un exod asemănător cu cel al medicilor"

Postat la 30 iunie 2015 4411 afişări

Programatorii ar putea pierde până la 40% din venitul net actual. "Am putea vedea un exod asemănător cu cel al medicilor"

Condiţiile drastice post-aministie fiscală oferite persoanelor fizice autorizate (PFA) ar putea declanşa în rândul programatorilor din industria IT, care generează 6% din PIB, un exod asemănător celui din domeniul medical, estimează compania de consultanţă fiscală, contabilitate şi audit Contexpert.

"În mod concret, programatorii şi informaticienii care colaborează cu companii de IT inclusiv multinaţionale, sub forma de PFA, au de ales între a avea riscul de a achita toate contribuţiile aplicabile contractelor individuale de muncă retroactiv pe cinci ani de zile sau a renunţa la PFA, devenind salariaţi, cu diminuarea aferentă a venitului net", se arată într-un comunicat al Contexpert.

Cât ar putea pierde programatorii

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
programatori,
exod,
medici,
pierdere,
venit,
pfa
/actualitate/programatorii-ar-putea-pierde-pana-la-40-din-venitul-net-actual-am-putea-vedea-un-exod-asemanator-cu-cel-al-medicilor-14517742
14517742
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.