OFICIAL: PSD nu participă la şedinţa Parlamentului pentru numirea lui Ungureanu la SIE

Autor: Alina Novaceanu Postat la 29 iunie 2015 419 afişări

Grupurile parlamentare ale PSD au decis, luni, în unanimitate să nu participe la şedinţa de plen a Parlamentului în care se votează nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE, a anunţat Rovana Plumb, preşedintele Consiliului Naţional al PSD.

Şedinţa grupurilor PSD a fost tensionată, unii parlamentari reproşându-i preşedintelui Camerei Valeriu Zgonea că a permis convocarea plenului reunit.

Valeriu Zgonea a declarat, după şedinţă, că a explicat colegilor punctul său de vedere şi le-a spus că nu sunt foarte multe soluţii.

"S-a discutat aproape trei ore la partid şi trebuie respectată decizia Biroului Permanent Naţional al PSD de neprezentare la plen. Eu, ca preşedintele Camerei, în numele PSD, le-am explicat că din punct de vedere juridic, mai devreme sau mai târziu trebuie să facem plen şi, având în vedere cazurile precedente, şi la Teodor Meleşcanu, şi la Răzvan Ungureanu, în care acest aviz consultativ poate fi făcut cu dezbatere în plen sau fără dezbatere în plen. În acest moment, doar PSD, PC şi PLR şi-au anunţat nesusţinerea dmnului Ungureanu, dintr-un principiu tradiţional, pe care l-am păstrat din USL”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

Plenul reunit al Parlamentului urmează să se întrunească marţi, de la ora 17.00, pentru votul de desemnare a senatorului PNL Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea Serviciului de Informaţii Externe (SIE).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PSD,
MRU,
BOICOT
/actualitate/oficial-psd-nu-participa-la-sedinta-parlamentului-pentru-numirea-lui-ungureanu-la-sie-14518405
14518405
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.