Lupta pentru ABN Amro

Postat la 28 mai 2007 9 afişări

Cea mai mare tranzactie bancara la nivel mondial a dat nastere unui duel intre doua banci, Barclays si Royal Bank of Scotland, pentru preluarea celei mai mari banci olandeze, ABN Amro.

Pe 23 aprilie, conducerea ABN Amro a acceptat oferta de preluare din partea Barclays, in valoare de 64 de miliarde de euro. Odata cu acest deal, ABN Amro a acceptat de asemenea sa vanda LaSalle Bank, divizia sa din Statele Unite, catre Bank of America.

In urma unui proces intentat de un grup de actionari olandezi ai ABN Amro, justitia olandeza a cerut grupului financiar sa opreasca vanzarea diviziei americane La Salle catre Bank of America.

Acest lucru a facut posibila pregatirea unei contraoferte mai consistente a consortiului condus de Royal Bank of Scotland in scopul obtinerii bancii LaSalle. RBS a depus o oferta de cumparare a diviziei La Salle mai mare decat cea provenind din partea Bank of America, ce s-a ridicat la 21 de miliarde de dolari (15,4 miliarde de euro), dar care era conditionata de preluarea restului activelor bancii olandeze. Ziarul britanic The Sunday Telegraph a specificat suma de 22 de miliarde de dolari (16,1 miliarde de euro) ofertata de Royal Bank pentru LaSalle, in timp ce Wall Street Journal a publicat pe site-ul sau suma de 24,5 miliarde de dolari (18 miliarde de euro). Nicio publicatie nu si-a specificat sursa informatiilor.

Conducerea ABN Amro a respins insa oferta RBS pentru La Salle, motivand ca nu este mai avantajoasa decat cea oferita de Barclays.

La inchiderea editiei, La Salle se afla inca in centrul disputelor pentru preluarea controlului asupra ABN Amro, dintre Barclays si grupul condus de Royal Bank of Scotland. Procesul, derulat in SUA, va mai dura, determinand o perioada lunga de nesiguranta pana la aflarea viitorului proprietar al celei mai mari banci olandeze.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Lupta,
pentru,
ABN,
Amro
/arta-si-societate/lifestyle/lupta-pentru-abn-amro-4073792
4073792
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.