Loteria strainilor pe internet

Postat la 08 martie 2010 45 afişări

Sfatul primit in copilarie, “nu vorbi cu strainii”, s-a perimat intr-o lume in care acumularea de experiente conteaza mai mult decat sentimentul de siguranta, iar cei ce au uitat de avertismentul parintilor au descoperit si calea spre profit.

Faptul ca Google da peste 25 de milioane de rezultate pentru "stranger" (strain) este perfect normal, avand in vedere fascinatia ambivalenta pe care o starneste ideea de necunoscut. De la imaginea romantica din "Strangers in the Night", unde Frank Sinatra canta despre strainii indragostiti care fac schimb de priviri languroase, la viziunea rock a lui Deep Purple din "Perfect Strangers" si pana la interpretarea horror a lui Hitchock din "Strangers on a Train", conceptul de strain a atras intotdeauna.

Antreprenorii, la randul lor, au cautat si uneori au gasit rima perfecta intre strain si profit. Daca pe vremuri afacerile ce mizau pe adrenalina specifica necunoscutului nu erau prea inventive - mai multe variante diferite de intalniri intre persoane de sex opus (speed dating, blind dating), in ultima vreme au gasit si interpretari mai creative.

Cea mai noua idee de afaceri care are in centru ideea de punere in relatie a unor straini este Chatroulette.com. Site-ul, un fel de mIRC mai evoluat, isi atrage utilizatorii datorita faptului ca soarta (de fapt calculatorul) intervine in ecuatie. Interfata este destul de primara, dar o data ce intri in lumea Chatroulette este ca si cum ai participa la o sesiune de speed dating cu mii de straini, imbracati sau dezbracati, normali sau nu.

Pagina de inceput este simpla, cu doua casete - una denumita "stranger" si alta, evident, "you". Oricine are in dotare o camera web are acces, iar cand apesi butonul Play, ruleta este activata si incepe sa caute la intamplare un alt membru, dupa care apare o fereastra prin care poti conversa cu cate un necunoscut; daca vrei sa vorbesti cu altcineva, apesi "next" si iti incerci norocul cu altcineva.

Ideea ii apartine unui rus de 17 ani, Andrei Ternovski, si in numai trei luni de la lansare a fost denumita de presa internationala (The New York Times, The New Yorker) fenomenul momentului pe internet. "Ruleta ruseasca" (la propriu) ii duce pe utilizatori intr-o lume unde sunt conectati, la intamplare, prin camerele web cu alti straini din tot globul. Camerele web exista la ambele capete ale conexiunii, iar adrenalina data de necunoscut este prezenta permanent.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lifestyle,
retele sociale,
Chatroulette.com
/arta-si-societate/lifestyle/loteria-strainilor-pe-internet-5722387
5722387
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.