Londra conduce lumea

Postat la 02 iulie 2007 9 afişări

Londra este cel mai mare centru comercial al lumii, surclasand New York-ul si Tokio, arata un studiu realizat de MasterCard referitor la influenta a 50 de orase in economia globala.

Studiul, efectuat pentru prima oara anul acesta pe baza indicelui MasterCard Worldwide Centers of Commerce, ierarhizeaza orasele in functie de cadrul legislativ si politic, stabilitatea economica, dificultatile in derularea afacerilor, fluxurile financiare, importanta in randul centrelor de afaceri, de cunoastere si de informatie.

Dintr-un total de 100 de puncte posibile, Londra a obtinut 77,79 puncte, depasind New Yorkul si Tokio, ale caror punctaje au fost, respectiv, de 73,8 si 68,09 puncte. Capitala britanica a reusit sa surclaseze gigantul american inclusiv la unul dintre cele mai importante criterii, si anume cel referitor la tranzactiile financiare. Considerat in trecut capitala financiara a lumii, orasul New York cedeaza Londrei acest statut, in conditiile in care reglementarile de pe piata financiara continua sa afecteze volumul tranzactiilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Londra,
conduce,
lumea
/arta-si-societate/lifestyle/londra-conduce-lumea-4073835
4073835
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.