LGT Bank, in randul operatorilor de pe piata romaneasca

Postat la 30 aprilie 2007 61 afişări

LGT Bank in Liechtenstein a notificat Bancii Nationale a Romaniei intentia de a oferi in mod direct servicii pe piata romaneasca. Astfel, numarul institutiilor financiare europene care au transmis notificari la BNR a ajuns la 39.

LGT Bank, cel mai mare grup european specializat in administrarea averilor condus ca afacere de familie, are o vechime de peste 70 de ani si este detinuta de Fundatia Printul de Liechtenstein.

Institutia administreaza active de peste 50 de miliarde de euro si ofera servicii de private banking, trust services, asset management "traditional" si "alternativ". Intentia LGT de a patrunde pe piata romaneasca se inscrie intr-un sir de notificari venite din partea institutiilor financiare. Unele dintre acestea detin deja banci locale, iar majoritatea sunt specializate in servicii de private banking si investment banking. Valul de notificari aduse Bancii Nationale a Romaniei de catre companii din exterior a avut ca premisa integrarea Romaniei in Uniunea Europeana. Ca urmare a acestui eveniment, orice institutie de credit sau de asigurari din spatiul comunitar poate oferi direct servicii clientilor romani, respectiv orice institutie romaneasca poate sa isi exporte serviciile in Europa.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
LGT,
Bank,
,
in,
randul,
operatorilor,
de,
pe,
piata,
romaneasca
/arta-si-societate/lifestyle/lgt-bank-in-randul-operatorilor-de-pe-piata-romaneasca-4073776
4073776
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.