Lenea, cheia succesului? Asta susţine autorul cărţilor best seller "Moneyball" sau "The Big Short"

Postat la 24 martie 2017 318 afişări

Dacă te consideri a fi o persoană leneşă atunci asta ar putea fi în avantajul tău şi ar putea reprezenta chiar cheia succesului, potrivit lui Michael Lewis, autorul cărţilor best seller "Moneyball" sau "The Big Short", scrie Inc.com

Lenea, cheia succesului? Asta susţine autorul cărţilor best seller "Moneyball" sau "The Big Short"

Lewis a fost speaker la Insight Summit 2017 şi într-un interviu cu Ryan Smith, CEO-ul Qualtrics, a explicat de ce lenea nu a fost niciodată un lucru rău în mintea sa şi cum l-a ajutat să aibă succes.

"Un motto al familiei nostre era «do as little as possible» (n.r să făci cât mai puţin cu putinţă). Ideea era să te bucuri de perioada de lenevit şi să fii constant ocupat nu era perceput ca fiind un lucru bun", a mărturisit el.

Lewis spune că îmbrăţişând lenea l-a ajutat să aibă succes datorită faptului că şi-a conceentrat eforturile asupra aspectelor care chiar contau.

"Aţi luat un proiect doar pentru a nu sta degeaba? Câte oportunităţi aţi ratat doar pentru că eraţi ocupaţi cu alte lucruri? Să fii inactiv de bună voie sau să nu te încarci inutil cu lucruri înseamnă că atunci când ceva ce merită efort vei putea da totul. În plus, dacă nu eşti ocupat tot timpul ai ocazia să faci proiecte la care ţii cu adevărat"

"Lenea e precum un filtru. Ceva trebuie să fie foarte bun înainte să decid dacă să lucrez", mai spune el.

Lewis a publicat şase cărţi în ultimii 10 ani în timp ce scria şi pentru Vanity Fair. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.