Insarcinata de-a binelea

Postat la 01 octombrie 2007 27 afişări

Judd Apatow. A scris, produs sau regizat cele mai apreciate comedii americane din ultimii ani, fiind acum considerat o garantie a succesului de box-office, dar nu si o garantie a bunului-gust. Dar ce mai conteaza, din moment ce la filmele lui toata lumea are crampe de ras?

Ultima lui boacana care ajunge in Romania este "Knocked Up", o comedie care a daramat critica, publicul si cateva recorduri de box-office. Si-a recuperat bugetul in weekend-ul de lansare, iar profitul a trecut in acest moment de 170 de milioane de dolari. Dar sa vedem despre ce este vorba. Alison (Katherine Keigl) este superba. Angajata a unui post de televiziune, ea tocmai a primit vestea ca va aparea "pe sticla". Sarbatoreste in oras, agata printre aburii de alcool un tip la care treaza fiind nici nu s-ar fi uitat si a doua zi se trezeste mahmura. Si un pic insarcinata? Ben (Seth Rogen) este un trantor. Sta cu prietenii lui si impreuna vor sa lanseze un site "de cinema", un catalog de filme listate cu momentul exact al aparitiilor nud ale actritelor din distributie (gag inspirat din realitate, site-ul mrskin.com si-a crescut traficul cu 70% in urma reclamei facute de "Un pic insarcinata"). Mai pune familia sarita de pe fix a lui Alison si avem deja toate ingredientele pentru? o sarcina cu probleme. Ca si celelalte filme ale lui Apatow, "Knocked Up" isi mitraliaza poantele la kilogram si darama cam toate valorile societatii americane, mai ales cele legate de familie si relatiile la locul de munca. Fara sa-i lipseasca deraierile si momentele moarte, acestea se pierd cu usurinta printre replicile suculente, care au intrat deja in cultura populara, fiind citate in Statele Unite la fel de des ca neaosul nostru "un fleac, m-au ciuruit". Dar "Knocked Up" este mai mult decat o debara plina cu umor de toaleta, pentru ca, in spatele poantelor sale fara perdea, comentariul social si delicatetea (imbibata in vulgaritate, deci cu atat mai speciala) sunt extrem de consistente, pentru cine vrea sa le vada. Asa cum "Virgin la 40 de ani" facea haz de normele sexuale, noua farsa a lui Apatow rade acum de hibe mult mai variate ale societatii americane. Cu siguranta comedia toamnei, "Knocked Up" ar putea fi intrecuta doar de "Superbad", un film produs tot de Apatow.

KNOCKED UP/UN PIC INSARCINATA

R: JUDD APATOW

D: SETH ROGEN, KATHERINE HEIGL, PAUL RUDD, LESLIE MAN, JASON SEGEL, JAY BARUCHEL, JOHAN HILL

DIN 5 OCTOMBRIE

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Insarcinata,
de-a,
binelea
/arta-si-societate/lifestyle/insarcinata-de-a-binelea-4073951
4073951
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.