Hotelurile profita de vara si investesc in terase in aer liber

Postat la 26 iulie 2010 55 afişări

Constiente ca un local in aer liber este mana cereasca pentru business in timpul verii, hotelurile investesc in deschiderea sau reamenajarea teraselor.

Terasele sunt una dintre cele mai profitabile idei de afaceri de sezon, daca tinem cont ca intr-o singura noapte au adus incasari de 100.000 de euro in Centrul Vechi al Capitalei. E adevarat ca era finala Campionatului Mondial de Fotbal, dar fuga de canicula a inceput parca sa transforme fiecare seara intr-un eveniment special. Hotelierii nu au ratat in niciun an momentul si s-au intrecut in deschideri care de care mai spectaculoase, inclusiv acum, in cea mai calduroasa vara din istorie - Athénée Palace Hilton a redecorat terasa La Strada, la Radisson Blu a aparut un nou Beach Bar, iar Carol Parc organizeaza evenimente urbane sau nostalgice pe noua terasa a hotelului - Monaco Terrace & Cafe.

Pentru hotelieri, terasele au dublu avantaj - oaspetii isi cheltuiesc banii in hotel, dar in acelasi timp sunt atrasi si localnicii amatori de relaxare la terasa. Managerii spun ca vanzarile teraselor pot contribui cu pana la 20% la cifra de afaceri. Iar investitiile sunt substantiale. Hotelul Athénée Palace Hilton a intrat intr-un amplu program de renovare din care, pentru moment, terasa Roberto's on La Strada este prima care a imbracat haine noi.

Pentru hotel, vara este plina - Brasserie si Le Bistrot, receptia si Le Collonade vor fi transformate, iar restaurantul Roberto's se va finaliza pana la sfarsitul anului. Ana Hotels, compania care detine hotelul, a alocat doua milioane de dolari pentru o astfel de schimbare la fata.

Terasa de pe Calea Victoriei are un aer de vacanta - mobilier din lemn, mese mai rare si mancare usoara de vara. Strada cu zgomotul ei este pusa la respect de geamurile inalte si de copacii verzi. "Investitia pastreaza autenticitatea locului, respectand mostenirea de aproape 100 de ani a cladirii", sustine Friedrich Niemann, general manager al Athénée Palace Hilton.

Evident, si meniul include variante de vara, de la oferte speciale pentru pranz - panini, supa si bautura racoritoare pentru 42 de lei, pana la seri dedicate evenimentelor. Bucatarul-sef Clayton Powell recomanda pestele-spada la gratar, marinat cu ierburi aromate si piper si servit cu dressing de portocale si patrunjel si garnitura de ridichi la gratar.

Calea Victoriei este unul dintre locurile fierbinti pentru terasele din hoteluri. Radisson Blu, o investitie de 70 de milioane de euro finalizata in 2008, se lauda cu cele mai multe locuri pe terase. Café Città, restaurantul cu vedere la bulevard, are 120 de locuri pe terasa, iar in curtea interioara a hotelului, pe malul piscinei, sunt organizate petreceri chiar si cu 1.000 de invitati.

"Bucurestiului ii lipseste zona de terase pe marile bulevarde. La Café Città ne-am gandit la gustari rapide, naturale, dar mizam si pe painea facuta in bucataria proprie de un brutar francez", spune Adrian Adam, director de marketing al Radisson Blu Bucuresti. Amatorii de produse de brutarie au de ales intre feluri diferite de paine - cereale, masline sau seminte, iar oficialii Radisson Blu spun ca numai pentru paine hotelul importa tone de faina in fiecare luna.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/hotelurile-profita-de-vara-si-investesc-in-terase-in-aer-liber-6685116
6685116
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.