Hotelurile din palate

Postat la 22 septembrie 2009 195 afişări

Palatele sau conacele nobililor din Romania sunt tot mai des transformate in hoteluri sau centre pentru evenimente si atrag turistii straini amatori de legende si de parfum al trecutului.

Ideea de a pune piciorul intr-un palat, castel, conac sau orice alt loc care are legatura cu regalitatea inseamna afaceri de sute de milioane de euro in toata lumea. Pasionati de istorie sau fascinati de stilul de viata regal, milioane de turisti trec pragul palatelor deschise publicului. La mare cautare se afla locurile unde poti la propriu sa traiesti ca un rege, adica fostele case ale regilor sau ale nobililor care au fost transformate in hoteluri sau locuri de divertisment.

Valea Loarei (Val-de-Loire) este printre cele mai vizitate zone din Franta, tocmai datorita salbei de palate, si orice cunoscator stie ca o vacanta acolo nu are niciun farmec fara o noapte petrecuta intr-un castel. Viena, orasul imperial, atrage turistii cu vizite la fostele case ale imparatilor, transformate in hoteluri.

Romania nu duce lipsa de palate sau conace si in ultima perioada tot mai multe au intrat in circuitul turistic, deschizand portile pentru cei care vor sa guste din farmecul vietii la palat. Fie ca sunt ascunse in inima Transilvaniei sau in vazul lumii la Bucuresti, au in prim-plan istoria nobililor - proprietari sau oaspeti.

Conacul Miclosoara din Covasna a devenit faimos dupa ce printul Charles, mostenitorul tronului britanic, a petrecut aici cateva nopti intr-una dintre vizitele in Romania. Conacul, construit in secolul al XVI-lea in stil renascentist, a apartinut familiei grofului Kalnoky, ai carui descendenti l-au transformat in centru turistic. Familia Kalnoky este una dintre cele mai vechi din Transilvania, locuind in aceasta zona de 25 de generatii.

Singurul descendent al familiei nascut in afara Romaniei, Kalnoky Tibor, a inceput renovarea locului din 1997, iar lucrarile continua. "Avem 11 camere duble la Miclosoara si trei camere duble la casa printului Charles din Viscri. Incepand de anul viitor, vor fi disponibile alte cinci camere duble intr-un amplasament separat pe care il restauram", spune Kalnoky Tibor.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
hoteluri,
palat,
conac,
eveniment,
/arta-si-societate/lifestyle/hotelurile-din-palate-4911175
4911175
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.