Guggenheim la Cluj

Postat la 02 iunie 2008 7 afişări

Din toamna acestui an, Clujul s-ar putea inscrie in rand cu marile metropole ale lumii artistice. Dupa New York, Bilbao, Venetia, Berlin si Las Vegas, fundatia de arta contemporana Guggenheim intentioneaza sa construiasca un muzeu si in Romania.

In 1929, magnatul industrial Solomon Guggenheim a inceput sa colectioneze opere semnate de artisti moderni ca Vasily Kandinsky, Paul Klee si Marc Chagall, pe care mai tarziu le-a prezentat in cadrul unor expozitii periodice in apartamentul sau din Hotelul Plaza din New York. In 1937, mogulul a fondat asociatia muzeala "Solomon R.

Guggenheim" pentru promovarea artei, care a fost abilitata sa infiinteze mai multe muzee. Peste 20 de ani, in 1959, se deschidea primul Guggenheim, muzeul de arta contemporana din New York, devenit peste ani un simbol al artei la nivel mondial si una dintre principalele atractii turistice ale metropolei americane.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Guggenheim,
la,
Cluj
/arta-si-societate/lifestyle/guggenheim-la-cluj-4074202
4074202
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.