Fantezie cu şemineu

Postat la 20 februarie 2016 164 afişări

Fantezie cu şemineu

O locuinţă nu e completă fără un şemineu, cel puţin pentru unii, care apelează la diverse companii specializate să le pună roadele imaginaţiei în practică. Clienţii companiilor care produc şi instalează asemenea accesorii casnice caută şeminee care să lase o puternică impresie artistică privitorului. Unii, spre exemplu, scrie Wall Street Journal, ţin ca rama şemineului să se asorteze cu mobilierul din cameră, insistând să fie lucrate din acelaşi tip de lemn.

Ramele de şemineu de lemn costă cel puţin 2.000 sau 3000 de dolari, pe când cele de marmură costă cel puţin 5.000. Se poartă şi rame care par să fi fost realizate cu secole în urmă sau unele foarte mari, pentru care doritorii sunt dispuşi să plătească şi până la 100.000 de dolari. Alţi clienţi vor ceva în ediţie limitată, din marmură cu modele deosebite sau din piatră, cum ar fi o ramă cu model care seamănă cu pielea de piton. Se caută şi ramele din oţel satinat, cerute pentru că reflectă frumos flăcările din cămin.

Progresul tehnologiei le permite companiilor să-şi modernizeze metodele de lucru, existând astfel unele la care sculptorii nu mai lucrează direct pe material, ci concep un model tridimensional pe o tabletă, ceea ce le permite să facă uşor modificările dorite de clienţi, după care aceştia aleg materialul din care o maşinărie specială sculptează rama de şemineu.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/fantezie-cu-semineu-15081140
15081140
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.