Muzeul Brâncuşi, "o provocare TERIBILĂ" pentru Ministerul Culturii, care caută o idee GENIALĂ

Postat la 19 februarie 2016 63 afişări

Muzeul Brâncuşi, "o provocare TERIBILĂ" pentru Ministerul Culturii, care caută o idee GENIALĂ

Muzeul Brâncuşi reprezintă "o provocare teribilă" pentru Ministerul Culturii, deoarece reprezentanţii săi sunt în situaţia de "a construi din nimic", în prezent fiind făcuţi însă primii paşi pentru identificarea unui spaţiu şi a unei poveşti care să reflecte notorietatea sculptorului român, scrie Mediafax.

Ministerul Culturii a făcut primele demersuri pentru înfiinţarea Muzeului Naţional "Constantin Brâncuşi", a declarat, pentru MEDIAFAX, Dragoş Neamu, consilier al ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, pentru muzee şi pentru industrii culturale şi creative.

Acesta s-a întâlnit recent cu reprezentanţii autorităţilor locale din Târgu-Jiu, pentru a analiza posibile clădiri în care ar putea funcţiona Muzeul Brâncuşi.

"Am avut două opţiuni de lucru, cu care am plecat iniţial. Una era Muzeul de Artă din Târgu-Jiu, pe care l-am eliminat din două motive. Unul - memoria locului, fiind o vilă de protocol a regimului comunist, taman regimul care a refuzat donaţia lui Brâncuşi, era puţin cam penibil pentru memoria lui Brâncuşi. Doi la mână, am fi creat o problemă socială, în sensul că ce faci cu Muzeul de Artă, unde-l duci? Pentru că practic venea un muzeu care omora alt muzeu. Şi oficial, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean din Târgu-Jiu, am eliminat complet această opţiune de lucru", a spus Dragoş Neamu.

În momentul de faţă a rămas însă în discuţie doar Casa "Barbu Gănescu", care este situată în centrul oraşului Târgu-Jiu.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/muzeul-brancusi-o-provocare-teribila-pentru-ministerul-culturii-care-cauta-o-idee-geniala-15081008
15081008
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.