Exista lux si dincolo de gratii

Postat la 28 mai 2006 5 afişări

Cand un CEO ajunge sa-si ispaseasca pacatele in inchisoare, are dreptul la o ultima decizie strategica: vrea sa devina bucatar, atlet sau muzician?

Doi fosti executivi Enron, presedintele Jeffrey Skiilling si fondatorul Kenneth Lay, ambii pusi sub acuzatie in procesul de fraudare a companiei, au pledat nevinovati in procesele care le-au fost intentate. Daca acestia vor fi gasiti vinovati, ii asteapta ani grei de inchisoare. Intrebarea este: in care inchisoare? ?Unde isi executa pedeapsa a devenit aproape la fel de important ca timpul pe care il vor petrece acolo?, spun avocatii apararii, potrivit Forbes. Desi acuzatii nu isi pot alege intotdeauna inchisorile, ei isi pot exprima doleantele, care sunt deseori acceptate.Nu este totusi o regula. Samuel Waksal (foto dreapta), fost CEO al ImCloneSystems, a cerut sa faca 7 ani de inchisoare in Florida, in inchisoarea federala Eglin. Aceasta era considerata atat de confortabila incat ajunsese sa fie cunoscuta drept Club Fed (aici se tineau cursuri de golf si se serveau feluri de mancare pretentioase). Cererea nu i-a fost acceptata si Waksal a ajuns la mai putin selectul institut de corectie Schuylkill, din Minersville. Zilele Clubului Fed au apus de mult. Totusi, inchisorile de minima securitate par a fi o solutie acceptabila pentru executivii pusi sub acuzatie. Teoretic, in aceste inchisori detinutii nu isi fac planuri de evadare si nici nu recurg la violenta. Atat Steven Madden, magnatul industriei de incaltaminte, cat si vedeta de televiziune Martha Stewart au cunoscut ambianta unor astfel de centre.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Exista,
lux,
si,
dincolo,
de,
gratii,
/arta-si-societate/lifestyle/exista-lux-si-dincolo-de-gratii-4073151
4073151
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.