Cum arată nişte destinaţii turistice în miniatură (FOTO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 23 noiembrie 2013 464 afişări

Un oraş poate fi explorat plimbându-te pe străzile lui o zi sau chiar mai multe, dar vizita poate fi şi mai scurtă atunci când acesta e redus la dimensiunile unei machete.

O astfel de machetă este cea a oraşului New York, actualizată ultima oară în 1992, conţinând toate clădirile metropolei existente la acea dată, iar pentru întreţinerea ei, cei interesaţi pot cumpăra proprietăţi imobiliare în oraşul miniatural, scrie Wall Street Journal.

La Sankt Petersburg se găseşte o machetă ceva mai mare, de data aceasta a Rusiei, construită de omul de afaceri Serghei Moruzov, unde se poate vedea cum răsare soarele la Vladivostok şi apune la Kaliningrad, spre exemplu.

Miniaturk din Istanbul este o instalaţie în aer liber întinsă pe 6 hectare, care îi invită pe vizitatori să călătorească prin 3.000 de ani de istorie a Turciei şi cuprinde replici ale unor monumente şi clădiri importante din Imperiul Otoman şi Turcia modernă.

Miniatur Wunderland, de la Hamburg, reproduce la scară mică părţi din Germania, Austria, Elveţia, ţările scandinave şi SUA, unde se pot urmări în acţiune trenuleţe, avioane, maşini de poliţie şi pompieri şi, din când în când chiar un OZN.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/cum-arata-niste-destinatii-turistice-in-miniatura-foto-11717439
11717439
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.