Se deschide muzeul lui Ţiriac

Autor: Bogdan Alecu Postat la 23 noiembrie 2013 4564 afişări

Ion Ţiriac, unul dintre cei mai bogaţi români, dar şi unul dintre cei mai mari colecţionari de automobile, deschide săptămâna aceasta Ţiriac Collection, o expoziţie unde va prezenta între 60 şi 70 dintre cele 250 de maşini pe care le deţine.

Se deschide muzeul lui Ţiriac

Printre cele mai renumite exemplare din colecţia sa se numără un Rolls-Royce Phantom care i-a aparţinut anterior lui Elton John, o limuzină Mercedes-Benz 600 din anii ‘60, un Aston Martin DB5, cunoscut din seria de filme cu James Bond, dar şi o motocicletă Harley-Davidson din 1977.

"Se spune că ar fi cea mai bună investiţie în momentul de faţă, însă investiţia este a celor care cumpără aceste obiecte pentru investiţie. Eu le cumpăr pentru că îmi plac, adică nu am niciun fel de logică, cât costă şi cu cât o să se vândă. Cel puţin o treime le-am luat rău, pentru că te duci la o licitaţie, niciodată nu ştii ce găseşti şi la ce preţ", a spus Ion Ţiriac.

De asemenea, în colecţie se regăsesc cele şase limuzine Rolls-Royce Phantom fabricate până în anii ‘60, iar printre acestea este şi Phantom 4, care a fost asamblat în doar 16 exemplare şi care au fost vândute fără excepţie doar caselor regale.

Colecţia ce va fi prezentată este alcătuită din 63 de automobile, asamblate între anii 1899 şi 2013, iar la trei luni aceasta va fi reînnoită cu alte maşini din colecţia personală a lui Ion Ţiriac. Colecţia va fi deschisă publicului la centrul Ţiriac Auto Otopeni începând cu data de 29 noiembrie.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/se-deschide-muzeul-lui-tiriac-11717247
11717247
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.