Corporate Shrink

Postat la 02 iunie 2008 8 afişări

Pe o piata foarte concurentiala a face o echipa buna si a o mentine la un nivel optim de motivatie este cel mai important si cel mai complicat lucru. Probleme apar si cand vorbim de echipe mici si cand vorbim de echipe mari. Ceea ce este important este ca resursele membrilor echipei sa fie folosite pentru a construi si sa nu fie irosite in conflicte interne.

Am in departament trei angajati si unul dintre ei se plange tot timpul si ii influenteaza si pe ceilalti. Totusi este un bun profesionist si nu as vrea sa plece. Cum ar trebui sa procedez sa tin echipa motivata si cu un tonus pozitiv?

Puteti sa aveti o discutie cu angajatul care se plange tot timpul, sa ii prezentati si lucrurile pozitive si sa incercati sa intelegeti de ce are aceasta viziune negativista. Poate sunt lucruri pe care nu le stie sau poate este o modalitate prin care se automotiveaza, dar ii demotiveaza pe ceilalti. Pe langa aceasta discutie puteti sa diminuati influenta negativa a angajatului dvs. prin sublinierea rezultatelor bune si a progreselor in fata intregii echipe. Fiind vorba doar de trei oameni, puteti sa verificati frecvent starea lor de motivatie. In orice echipa angajatii isi asuma diverse roluri. In cazul de fata il puteti folosi pe angajatul care obisnuieste sa se planga in rolul de "avocat al diavolului" din tipologia Belbin si sa le dati celorlalti roluri de mo-delator, implementator, designer etc.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Corporate,
Shrink
/arta-si-societate/lifestyle/corporate-shrink-4074225
4074225
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.