Corporate shrink

Postat la 03 decembrie 2007 12 afişări

De cele mai multe ori atunci cand apare o problema in relatia angajat-angajator, fiecare parte incearca sa gaseasca argumentele pe baza carora isi justifica optiunea. Si tot de cele mai multe ori adevarul este la mijloc si cele mai bune solutii le gasim atunci cand ne bazam pe informatiile pe care le avem, nu pe impresii si interpretari.

Am o angajata foarte eficienta care dupa 6 luni de zile de la angajare a inceput sa se planga ca e depasita de atributii si ca vrea sa primeasca ajutor (un coleg). In momentul in care i-am adus un coleg nou si a trebuit sa isi imparta cu el atri?butiile, i-a fost aproape imposibil sa faca acest lucru. Nimic nu era suficient de simplu pentru a putea fi facut de noul venit. Acum stau sa ma gandesc: e obse?data de control, s-a plans fara temei, ii este frica sa nu fie inlocuita de noul coleg?

Raspunsul poate sa fie oricare dintre cele de mai sus. Sau poate fi mai simplu: are foarte multe lucruri de facut, dar nu poate sa stabileasca foarte bine prioritatile si sa se organizeze, asa ca are nevoie de ajutor din partea dvs. pentru a-si imparti sarcinile cu noul coleg. Incercati sa le definiti dvs. sarcinile pentru ca altfel riscati sa aveti doi oamnei nemultumiti: unul care munceste prea mult si unul care se plictiseste si se simte inutil. Daca va dati seama ca activitatile nu sunt suficient de solicitante pentru doua persoane, le puteti da sarcini suplimentare sau puteti sa ii propuneti alt post uneia dintre ele. Daca constatati ca angajata eficienta are o problema in a delega sau ii este teama sa nu fie inlocuita, puteti sa lamuriti aceste lucruri si sa o ajutati in a intelege ca delegarea este o conditie necesara pentru oricine urca in ierarhie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Corporate,
shrink
/arta-si-societate/lifestyle/corporate-shrink-4074022
4074022
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.