Cercelul Cercel si brosa galina

Postat la 03 decembrie 2007 28 afişări

Englezii au autobuzele lor etajate si soldatii statuie de la Buckingham Palace, francezii privesc de sus lumea din Turnul Eiffel, iar americanii se falesc cu Statuia Libertatii. "De ce n-ar avea si romanii o reprezentare vizuala la care sa se raporteze o lume intreaga? Si de ce nu prin accesorii?", spune Carla Szabo, designerul care a colorat Bucurestiul.

Un lucru atat de simplu ca mici desene ce reprezinta animale de curte sau tarani in port traditional, adunate pe stergare croite in Maramures sau pe covoare oltenesti, inseamna pentru Carla Szabo o sursa de inspiratie valoroasa. "Toate aceste desene sunt realizate punct cu punct si toate reprezinta spiritul romanului inca din timpuri vechi. Analogia in epoca internetului a acestei modalitati de a coase punct cu punct pe material ar fi pixel cu pixel pe calculator. Prin urmare am luat aceste iconuri ale Romaniei traditionale, le-am transpus grafic si le-am dat forma", spune designerul de accesorii.

Cu alte cuvinte, este vorba de intoarcerea la vechile valori printr-o forma futurista. Cei care tin sa fie in pas cu accesorizarea poarta acum brose, cercei, medalioane ce reprezinta trandafiri moldovenesti, gaini, vaci sau haiduci pe cai, care arata ca niste extraterestri vazuti in 3D, insa rezoneaza cu vechile desene cusute cu migala in vremuri cand natural nu se numea organic. Astfel vede viitorul creatoarea de accesorii Carla Szabo, "un Bucuresti mai putin gri in care toata lumea sa poarte culoare si forma care sa si reprezinte ceva".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Cercelul,
Cercel,
si,
brosa,
galina
/arta-si-societate/lifestyle/cercelul-cercel-si-brosa-galina-4074016
4074016
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.