Ce poţi să faci cu o clădire care trebuie demolată

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 13 octombrie 2013 345 afişări

Un bloc de locuinţe sociale din Paris prevăzut pentru demolare a încăput pe mâna unor artişti din toată lumea, la iniţiativa proprietarului unei galerii de artă din oraş.

Ce poţi să faci cu o clădire care trebuie demolată

Artiştii stradali invitaţi au avut un an la dispoziţie în care să realizeze fie picturi murale, fie instalaţii în cele 36 de apartamente ale blocului, pe casa scărilor ori în subsoluri. Printre participanţi s-au numărat francezul Alexone, mare iubitor de bandă desenată sau iranianul Alone, care împodobeşte străzile Teheranului cu graffiti.

Clădirea Tour 13, la decorarea căreia au muncit cei 100 de artişti, va fi demolată nu peste multă vreme. Până atunci, publicul este invitat să admire lucrările acestora, într-o expoziţie anunţată de un banner pe faţadă realizat de legendarul artist american Keith Haring.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/ce-poti-sa-faci-cu-o-cladire-care-trebuie-demolata-11505199
11505199
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.