Casa lui Mary Poppins

Postat la 03 decembrie 2007 35 afişări

British inseamna multe lucruri, de la autobuze rosii etajate, soldati incremeniti la portile palatului Buckingham pana la Mary Poppins si... casa in care a purtat-o umbrela sa zburatoare.

Dar povestea personajului de poveste cat si casa sa pare ca s-au mutat in Bucuresti, pe strada Paris, la concept store-ul British Gallery, transportand stilul britanic intr-un living sobru, intr-un dormitor cu mobilier alb si lenjerie victoriana, intr-o camera de copil cu case de papusi si miros de levantica... Inainte de a intra in casa de la numarul 14 te intampina o placuta pe care scrie "Beware of the well-educated dog (Atentie, caine educat)" si te opresti o secunda, partial amuzat, partial gandindu-te ca poate totusi ar fi mai bine sa suni la usa, preventiv. Odata inauntru, urci cateva trepte langa care stau cateva modele de umbrele, probabil colectia lui Mary Poppins, si ajungi intr-o incapere spatioasa ce s-a dorit o combinatie intre living si fumoar.

Rosul aprins al peretelui este imblanzit de culoarea bej a unei canapele nu prea confortabila pentru a nu dauna posturii rigide si demne atat de potrivita unui gentleman, iar pe perete se gasesc modele de ceasuri ce afiseaza cu exactitate timpul, pentru ca se stie ca britanicii tin mult la punctualitate. Intr-un colt, se afla fumoarul cu un fotoliu cu spatar inalt, o masa pe care au fost asezate cutii de trabucuri si accesorii de fumat marca Sarome, iar pe peretele din spate - o oglinda cu rame aurii baroce. Langa fumoar este expusa o colectie de ustensile de scris si o colectie de lupe ce se poate sa fi apartinut demult vestitului detectiv Sherlock Holmes. Mai sunt expuse in livingul auster harti, globuri pamantesti si machete de corabii din perioada coloniala, parca pentru a aminti ca Marea Britanie a fost unul dintre marii cuceritori ai lumii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Casa,
lui,
Mary,
Poppins
/arta-si-societate/lifestyle/casa-lui-mary-poppins-4074014
4074014
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.