Cand 1 miliard de consumatori nu e destul

Postat la 28 mai 2006 7 afişări

In orice bazar din New Delphi sutele de produse etalate si miile de clienti zilnici spun totul despre consumul din tara cu 1 miliard de locuitori. Si nu e doar atmosfera efervescenta de bazar, India incepe sa creasca. La fel si investitiile sale in strainatate.

Doar in economia romaneasca, companiile indiene vor sa pompeze 1 miliard de dolari (800 mil. euro) pana la sfarsitul anului 2006 pentru a beneficia de avantajele geografice ale Romaniei: marea si cei 10.000 km de drumuri si sosele. Pana anul trecut, investitiile directe si indirecte ale companiilor din India a fost de peste 1,5 miliarde de dolari, conform reprezentantilor Ambasadei Indiei in Romania. De ce tocmai in Romania si nu in Polonia sau alta tara central-europeana? ?Populatia Romaniei este destul de mare, si costurile de productie sunt reduse, ceea ce face din orice operatiune desfasurata aici una foarte cost-effective (eficienta prin costuri - n.r.)?, explica Kishan Swarup, atasat comercial in cadrul ambasadei. Cele mai notorii prezente indiene in Romania s-au simtit in sectoare strategice: medicamente - Ranbaxy, care a cumparat Terapia, imobiliare - Asmita, companie care va demara in curand construirea primului ansamblu de locuinte in blocuri turn din Romania si industria IT&C - Wipro, al treilea mare exportator indian de solutii informatice, care va investi 250 mil. dolari in deschiderea unui call center. ?In plus, indienii si produsele indiene au priza aici?, spune oficialul. El considera ca cel mai bun activ de exploatat al Romaniei il constituie infrastructura rutiera extinsa si accesul la mare, ceea ce asigura o conectivitate excelenta cu restul Europei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Cand,
1,
miliard,
de,
consumatori,
nu,
e,
destul
/arta-si-societate/lifestyle/cand-1-miliard-de-consumatori-nu-e-destul-4073142
4073142
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.