Altfel de vedete la Hollywood

Autor: Rosca Cristina Postat la 17 septembrie 2011 50 afişări

Chanel, Versace, Gucci sau Dolce & Gabbana au devenit substantive comune pentru vedetele de la Hollywood. Nume precum Maria Lucia Hohan, Aura Cercel Dura, Mihai Albu sau Ingrid Vlasov sunt însă relativ noi şi cumva exotice pentru apariţia pe covoarele roşii.

Cea mai recentă prezenţă celebră a unei creaţii realizate de un designer român datează de la aniversarea de 50 de ani a preşedintelui Barack Obama. Actriţa Jennifer Hudson, câştigătoarea unui premiu Oscar pentru prestaţia din filmul "Dreamgirls", unde a jucat alături de Beyonce, a purtat o rochie semnată de creatoarea de modă Maria Lucia Hohan la balul de caritate şi petrecerea aniversară organizate pentru preşedintele american în oraşul natal al acestuia din Illinois. Rochia neagră pe care a purtat-o actriţa se numeşte Sophia şi costă 420 de euro, potrivit creatoarei de modă Maria Lucia Hohan, care precizează că rochia nu este unicat şi că poate fi achiziţionată de la magazinul online mlh-shop.com. "Preţul ţinutei oricum nu este relevant pentru stilist (al vedetei, n. red.), acesta nici nu cunoaşte preţul în momentul în care ia o decizie, important este produsul în sine, fie că se ridică la o valoare de zeci de mii sau de sute de euro."

Faptul că o actriţă de Oscar a ajuns să poarte o rochie realizată de un designer român este explicat de Maria Lucia Hohan prin obiceiul deja împământenit la Hollywood ca, de cele mai multe ori, ţinutele care sunt purtate de persoanele publice şi care oferă vizibilitate unui brand de fashion nu se achiziţionează, ci sunt împrumutate pentru un anumit eveniment sau se fac cadou. Ţinutele sunt selectate de stiliştii lor personali, la rândul lor persoane cu o carieră puternică şi foarte cunoscute în domeniul lor de activitate, în baza unor criterii precum imaginea publică a respectivei vedete, ocazia cu care sunt purtate, calitatea designului şi a materialelor, dar şi de lista de "hot designers" ai momentului.

Intrarea pe listele acestor stilişti este la rândul ei condiţionată de o serie de elemente care ţin de modul cum fiecare designer reuşeşte să se impună pe piaţă şi în presa de specialitate. Maria Lucia Hohan explică faptul că piaţa americană este, de departe, cea mai dificilă în ceea ce priveşte accesul designerilor la vedetele din lista A, dar că, odată ajunse acolo, impactul apariţiilor este pe măsură. În cazul rochiei purtate de Jennifer Hudson, aceasta a fost aleasă de stilista actriţei după ce a fost realizată în România. "Rochia a fost realizată sur mesure, după ce în prealabil am primit măsurile vedetei. Nu au fost necesare sesiuni de probă şi odată ajunsă în America nu a mai fost nevoie de ajustări", explică designerul.

Jennifer Hudson nu a fost singura vedetă îmbrăcată de Maria Lucia Hohan. Alte nume care completează portofoliul creatoarei sunt actriţa Chelsea Kane, actriţa şi căntăreaţa Selena Gomez, Ara Stark - cântăreaţă şi artistă, fiica arhitectului Philippe Stark -, Sharon Osbourne - soţia lui Ozzie Osbourne - şi Nicole Scherzinger - cântăreaţă solo, anterior parte a formaţiei PussyCat Dolls.

Întrebată despre primii paşi în lumea vedetelor, creatoarea povesteşte că de fapt intrarea în lumea celebrităţilor a început în Europa: "Prima vedetă importantă care a purtat pentru prima dată o ţinută MLH a fost Nicole Scherzinger; eu consider însă că Cherry Blossom Girl, una dintre cele mai importante bloggeriţe de fashion din Europa, de origine franceză, este prima <vedetă> care a purtat creaţiile mele când a ales să se căsătorească într-o rochie MLH. De altfel ea a fost şi unul dintre factorii de promovare cei mai puternici la început în mediul de fashion online".

Ingrid Vlasov, care a reuşit să îşi prezinte colecţiile la Săptămâna Modei de la Paris, alături de Chanel sau Lanvin, a îmbrăcat-o pe Lady Gaga. Designerul a ajuns de asemenea în paginile revistei Vogue, aşa-numita "biblie a modei".

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lifestyle,
vedete,
creatori,
moda
/arta-si-societate/lifestyle/altfel-de-vedete-la-hollywood-8719847
8719847
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.