Joaquin Cash

Postat la 31 ianuarie 2006 1 afişăre

A invatat sa cante la chitara. A petrecut luni de zile in studio ca sa-i poata reda timbrul vocii. A studiat inregistrarile video ca sa devina Johnny Cash. Si i-a reusit atat de bine incat, timp de doua ore, Joaquin Phoenix este mai Johnny Cash decat insusi "Omul in negru".

A invatat sa cante la chitara. A petrecut luni de zile in studio ca sa-i poata reda timbrul vocii. A studiat inregistrarile video ca sa devina Johnny Cash. Si i-a reusit atat de bine incat, timp de doua ore, Joaquin Phoenix este mai Johnny Cash decat insusi "Omul in negru".

 

Trubadur al anilor ‘60, "Omul in negru" sau "Gangsterul", Cash canta despre cocaina, crime sau viata in inchisoare intr-o America mai obisnuita cu romantele lui Elvis Presley sau Roy Orbison. "Walk the Line" este "Povestea lui Johnny Cash", de la tanarul rebel (cand a fi rebel nu era inca la moda) dependent de droguri, care se trezea numai cand trebuia sa cante in fata a mii de oameni, la cel care decide sa "walk the line" (adica sa intre in randul lumii) din dragoste pentru partenera sa de scena June Carter (Reese Witherspoon).

 

Cei doi fac roluri extraordinare, pentru care vor primi sigur cate o nominalizare la Oscar (dupa ce au primit Globul de Aur). Si Phoenix si Witherspoon canta "pe bune", existand unele voci care nu au ezitat sa spuna ca ar fi chiar mai buni decat adevaratii Cash si Carter. Prin urmare, coloana sonora, "asezonata" cu hituri ale lui Jerry Lee Lewis, Roy Orbison si Elvis Presley (cu care Cash a facut nenumarate turnee in anii ‘60), este si ea un atu. Din pacate, cam aici se opresc punctele bune ale filmului, care e prea lung si la un moment dat devine plictisitor.

 

Oricat ar fi de bun Phoenix, la sfarsitul filmului ramai cu senzatia de "prea mult", dat fiind ca actorul apare in fiecare scena (mai putin vreo zece minute la inceput, cand avem de-a face cu un Johnny Cash de zece ani, distrus de moartea fratelui sau si bantuit de o remarca a tatalui, Ray: "a murit fiul care nu trebuia").

 

Interesant este faptul ca cele mai intense momente ale filmului apartin altor actori: tatal (Robert Patrick, mult diferit de cyborgul cvasi-indestructibil din "Terminator 2"), rege peste o masa de Ziua Recunostintei plina de cuvinte grele, sotia Vivian (Ginnifer Goodwin), prinsa in capcana intr-o viata din care ii lipseste numai dragostea lui Cash, sau directorul de la casa de inregistrari (Ross Harkins), al carui discurs de nici un minut schimba pentru totdeauna felul de a canta al lui Johnny Cash si-l transforma intr-o fabrica de hituri.

 

Chiar si asa, despre "povestea" regizata de James Mangold ("Girl, Interrupted", "Kate & Leopold") se spune ca are cateva Oscaruri in buzunar, chiar daca vine la numai un an dupa un alt film biografic de succes, "Ray", care i-a adus un Oscar pentru rol principal lui Jamie Foxx. Daca e asa sau nu, vom vedea pe 31 martie. Pana atunci ii tinem pumnii lui Phoenix. Ca merita.


WALK THE LINE/POVESTEA LUI JOHNNY CASH

R: JAMES MANGOLD CU: JOAQUIN PHOENIX,

REESE WITHERSPOON, GINNIFER GOODWIN, ROBERT PATRICK,

ROSS HARKINS, WAYLON PAYNE, JOHNATHAN RICE

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Joaquin Cash
/arta-si-societate/joaquin-cash-977044
977044
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.