Hai să ne mutăm în China!

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 06 octombrie 2012 42 afişări

După ce operele de artă şi antichităţile provenite din China le-au adus profituri însemnate, casele de licitaţii descoperă că şi piaţa acestei ţări poate fi o sursă de câştig.

Piaţa chineză de licitaţii a depăşit-o pe cea americană pentru prima oară anul trecut, vânzările de opere de artă fiind estimate la 12 miliarde de dolari, scrie The Telegraph. Ca atare, marile case de licitaţii internaţionale au în plan să se extindă pe această piaţă, unde, deşi aveau birouri, nu puteau vinde nimic din cauza legislaţiei care permite numai caselor de licitaţii chineze să organizeze asemenea evenimente.

Pentru a putea trece acest hop, Sotheby's a preluat 80% dintr-o companie de stat din Beijing, Gehua Art Company, având dreptul de a organiza licitaţii într-o clădire cu statut de porto-franco pe care Gehua o va construi lângă principalul aeroport din capitala chineză şi reuşind astfel să atragă şi cumpărători şi vânzători din alte ţări.

O altă zonă de interes, atât pentru Christie's, cât şi pentru Sotheby's, este Hong Kongul, care, pe lângă avantajul unui număr mare de locuitori bogaţi, este un punct de atracţie şi pentru cumpărătorii din Taiwan, Indonezia, Coreea de Sud şi restul Chinei.

Cele două mari case internaţionale de licitaţii au însă un concurent în Hong Kong, China Guardian, care doreşte să se extindă dincolo de zona continentală a pieţei sale de origine, această destinaţie fiind prima pe lista sa. Sotheby's şi China Guardian se vor "război" în această săptămână, amândouă având licitaţii de artă programate în aceaşi zi.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/hai-sa-ne-mutam-in-china-10169159
10169159
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.