Gourmet a la roumaine

Postat la 23 ianuarie 2007 2 afişări

Restaurantele de lux din Bucuresti care pot fi considerate exclusiviste atrag clientii cu delicatese insolite, preparate de bucatari in majoritate straini.

 

AL CASOLARE este restaurantul unei familii de italieni venite de 13 ani in Romania. Meniul, scris chiar de mana proprietarilor, este schimbat in functie de inspiratia bucatarului si contine mancaruri precum parmezan cu ciuperci de padure, carpaccio de peste-spada, calamar, porc cu sos de trufe sau ciuperci, tiramisu. Pretul mediu al unei portii este de 60 de lei, iar cea mai scumpa este langusta - 180 de lei.

 

GOLDEN DRAGON se afla intr-o vila veche renovata, cu turle imperiale. Cinci bucatari chinezi sunt responsabili de bogatia meniului (peste 100 de preparate). Vedeta delicateselor este "Buddha sare prin perete", specialitate despre care se spune ca ar fi fost preferata presedintelui american Ro-nald Reagan. O portie mica din supa pentru care Buddha ar fi lasat probabil meditatia costa aproape 300 de lei.

 

AVALON merge pe ideea de fusion euro asiatic. Meniul, schimbat la fiecare sase luni, este conceput de un bucatar de origine maghiara care a trait in Canada. Se pastreaza totusi mancarurile care au avut cel mai mare succes, precum muschiul de vita cu gorgonzola, dorada in crusta de sare sau supa de spanac. Cel mai scump fel de mancare este tuna steak (friptura de ton) de 98 de lei, iar pretul mediu pentru un fel principal este de 60 de lei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Gourmet a la roumaine
/arta-si-societate/gourmet-a-la-roumaine-1008029
1008029
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.