Galeria unde cei care vin pot să calce operele de artă

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 11 iunie 2017 45 afişări

Galeria unde cei care vin pot să calce operele de artă

Vizitatorilor unei expoziţii de artă li se atrage, în general, atenţia să nu cumva să pună mâna pe piesele expuse, dar există şi artişti care recomandă exact contrariul, ca Jeff Gillette, care-şi denumeşte expoziţia recentă din Chinatown, Los Angeles, ”groapa de gunoi a artei“.

Cei care vin să vadă piesele expuse au toată libertatea să calce pe ele, să le tragă un şut şi să se plimbe printre sute de desene şi gravuri aruncate pe jos, scrie LA Times.

Lucrările aruncate pe jos pe care vizitatorii trebuie să calce în timp ce le admiră pe cele de pe pereţi sunt ieftine, costând cinci dolari fiecare, în timp ce celelalte sunt scumpe, ideea alăturării de opere de artă şi piese considerate bune de dat la gunoi fiind, susţine Gillette, de a atrage atenţia asupra subiectivităţii pieţei operelor de artă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arta,
vin,
galerie,
piese,
aruncare,
atragere,
expunere,
gunoi,
timp

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.