Cum alegi protagonistul unei francize de 5 mld. $

Postat la 04 iunie 2016 356 afişări

Atunci când te gândeşti la James Bond, te gândeşti la un bărbat bine, cel mai probabil britanic şi pe la vreo 40 de ani, care poate să bea 10 pahare de martini şi apoi să sară bine mersi dintr-un elicopter pe cale să se prăbuşească. Până acum, cei 7 actori care au interpretat personajul s-au încadrat în descrierea de mai sus; este acest lucru pe cale să se schimbe?

Cum alegi protagonistul unei francize de 5 mld. $

Daniel Craig, care de zece ani este agentul special 007, a declarat într-un interviu că s-a săturat de acest rol şi mai degrabă „şi-ar tăia venele cu cioburile de la un pahar spart“ decât să mai joace din nou acest rol. Un reporter de la Time Out London l-a întrebat dacă ar mai vrea să joace într-un alt film James Bond, iar răspunsul a fost unul cât se poate de sec: „Deloc. Tot ce vreau acum este să merg mai departe“, a declarat actorul. „Un actor joacă cel mai bine atunci când nu este preocupat de suprafaţă. James Bond este exact opusul. Trebuie să ai grijă de modul cum arăţi. Este o luptă. Ştiu că modul cum Bond poartă un costum sau modul cum intră într-o cameră este foarte important, dar ca actor nu mă interesează absolut deloc cum arăt“, a adăugat Craig.

Au existat multe speculaţii în presa internaţională în legătură cu actorul care ar putea să preia acest rol de la el: iniţial, principalii favoriţi au fost consideraţi actorii Tom Hardy, Michael Fassbender şi Idris Elba; au mai intrat apoi în competiţie Damian Lewis, Tom Hiddleston şi chiar Gillian Anderson, cunoscută pentru rolul agentului Scully din Dosarele X.

Ceva controverse a generat anul trecut şi fostul interpret al spionului britanic, Pierce Brosnan, care a declarat că următorul actor care va juca rolul agentului 007 va fi „bărbat şi caucazian“. Actorul, care l-a jucat pe James Bond din 1994 până în 2005, în patru filme, înainte de a fi înlocuit de actualul interpret al rolului, Daniel Craig, spune că personajul creat de scriitorul Ian Fleming este „total masculin“. Noua sa declaraţie o contrazice pe aceea din luna august 2014, când Pierce Brosnan spunea pentru Details Magazine că rolul James Bond ar putea fi oferit oricui, inclusiv „unui actor de culoare, unei femei şi chiar unui bărbat gay“.

Principalul pretendent, actorul britanic Idris Elba, apare într-un e-mail ce a fost făcut public în urma atacului informatic asupra Sony Pictures ca fiind favorit pentru preluarea rolului James Bond de la Daniel Craig. „Idris ar trebui să fie următorul Bond“, se spunea în mesajul trimis de Amy Pascal lui Elizabeth Cantillon, fost vicepreşedinte executiv privind producţia în cadrul Columbia Pictures, compania care distribuie filmele din seria James Bond. E-mailul a fost publicat de Thedailybeast.com, după ce a apărut pe internet în urma atacului informatic din 24 noiembrie asupra reţelei companiei Sony Pictures, prin care mesaje, date personale şi informaţii confidenţiale, dar şi filme, unele nelansate, au fost publicate ilegal. Printre informaţiile publicate se află şi o variantă a scenariului pentru filmul cu Agentul 007 Spectre.

Damian Lewis, în vârstă de 44 de ani, a primit şi el „o notificare neoficială“ prin care era informat în legătură cu faptul că va deveni prima alegere a producătorilor francizei James Bond în ceea ce priveşte actorii avuţi în vedere pentru a-l interpreta pe agentul 007. „Dacă Daniel Craig părăseşte franciza, atunci Damian Lewis va fi încoronat noul Bond“, scriau la acea vreme cei de la Sunday Mirror. „El este considerat un star internaţional perfect pentru acest rol. Pe măsură ce îmbătrâneşte, arată tot mai bine şi mai sofisticat. Producătorii francizei James Bond sunt convinşi că Damian este actorul pe care îl caută.“ Cel mai recent nume vehiculat pentru a-l înlocui pe Daniel Craig în rolul lui James Bond este Jamie Bell, cunoscut pentru rolul său de debut din filmul Billy Elliot, din anul 2000.

Potrivit unor surse, actorul în vârstă de 30 de ani a impresionat-o pe Barbara Broccoli, producătoarea seriei James Bond, cu talentul său actoricesc în noul film în curs de producţie Film Stars Don’t Die in Liverpool. „Barbara a fost un fan al lui Jamie de mult timp şi s-a gândit chiar ca el să interpreteze un rol în cunoscuta franciză“, a declarat o sursă pentru The Sun. „Fiecare îşi aduce aminte de Jamie în rolul băieţelului din Billy Elliot, dar acum este pregătit şi are o serie de roluri serioase în jurul său.

Tom Hiddleston şi Aidan Turner încă sunt în joc, dar Jamie a arătat că este în mod cert acolo, în competiţie cu aceştia.“ Sam Mendes, care a regizat cele mai recente două pelicule din această franciză de succes, a anunţat şi el că nu va mai face parte din echipa Bond în viitor. „Am spus nu şi pentru ultimul film (Spectre - n.red.), dar am sfârşit prin a-l face şi am fost ironizat apoi de toţi prietenii mei. Însă cred cu tărie că acesta va fi ultimul meu film din această serie“, a declarat Sam Mendes. „Nu cred că aş mai putea să mai pornesc încă o dată pe acest drum. Când începi un astfel de proiect, trebuie să amâni toate celelalte lucruri.“

Într-un interviu acordat recent, Sam Mendes a spus că a avut nevoie de cinci ani pentru a regiza cele două filme, Skyfall şi Spectre. „Am simţit că, deşi abia am terminat filmările, a fost o experienţă de viaţă majoră şi a fost unul dintre acele lucruri fantastice care îţi schimbă viaţa. A fost mai degrabă un stil de viaţă decât un proiect profesional. Simţi cu adevărat presiunea unei astfel de echipe. Acesta a fost un film mai mare decât Skyfall.

A fost turnat în mai multe locuri - am fost în Ciudad de Mexico şi Tanger, în nordul Saharei şi la Roma, apoi în Alpi şi la Londra. A fost un proiect uriaş“, a spus regizorul britanic. Cele 24 de filme James Bond realizate până în prezent au generat încasări de aproape 5 miliarde de dolari în toată lumea. Cel mai recent lungmetraj lansat din această serie, Spectre, a generat până în prezent încasări de 880 de milioane de dolari pe plan mondial.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/film/cum-alegi-protagonistul-unei-francize-de-5-mld-s-15424742
15424742
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.