"Brave" şi "Madagascar 3": Animaţiile care rad tot la box-office (GALERIE FOTO SI VIDEO)

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 26 iunie 2012 70 afişări

Disney-Pixar a dat lovitura cu "Brave": în primul weekend de proiecţie, filmul a făcut încasări de 66,7 mil. dolari, devenind al cincilea cel mai bun debut al unui film realizat de Pixar şi depăşind "Cars 2", care anul trecut a adus la premieră încasări de 66,1 mil. dolari.

Pe locul al doilea la box-office-ul american s-a situat tot un film de animaţie, "Madagascar 3: Europe's Most Wanted", realizat de DreamWorks, cu 20,2 mil. dolari, sumă care ridică la 157,6 mil. dolari încasările după trei săptămâni de proiecţie, raportat la un buget de producţie de 145 mil. dolari, conform CNN.

"Brave" şi "Madagascar 3", recorduri la box-office (GALERIE FOTO)

La nivel mondial, "Madagascar 3" are deja încasări de 208,4 mil. dolari, încă înainte ca filmul să fi avut premiera în Marea Britanie, Germania, Austria, Japonia şi Australia.

"Madagascar 3: Europe's Most Wanted" (VIDEO)

Succesul celor două filme de animaţie marchează al treilea moment în ultimul deceniu când două pelicule de acest fel au ocupat împreună primele locuri ale podiumului la box-office. Prima dată a fost în noiembrie 2004, cu "The Incredibles" şi "The Polar Express", iar a doua oară a fost în noiembrie 2007, cu "Beowulf" şi "Bee Movie".

"Brave" (VIDEO)

"Brave" ("Neînfricata") este povestea în 3D a prinţesei scoţiene Merida, care are ocazia să-şi răscumpără greşeala şi să-şi dovedească abilitatea de arcaş şi curajul în lupta cu forţe ale întunericului ce îi ameninţă familia şi supuşii. Filmul a avut un buget de 185 mil. dolari şi, deşi are în rolul principal o fată, a fost marketat în aşa fel încât a reuşit să câştige simpatia fetelor şi a băieţilor. Mai exatct, Disney a procedat la fel ca în cazul animaţiei "Tangled", unde campania a fost centrată şi pe prinţesa Rapunzel, şi pe eroul comic Flynn Rider: acum, reclamele focalizate pe dorinţa prinţesei Merida de a-şi depăşi destinul le-au vizat pe fete, iar băieţii au fost cuceriţi de reclamele cu personajele masculine haioase ale filmului.

Pentru ambele filme, dar în special pentru "Brave", concurenţa va veni în următoarele săptămâni din partea "Ice Age: Continental Drift", care are premiera în SUA la 13 iulie şi care, conform estimărilor vehiculate de CNN, ar putea aduna încasări de 200 mil. dolari.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/film/brave-si-madagascar-3-animatiile-care-rad-tot-la-box-office-galerie-foto-si-video-9783653
9783653
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.