Culmea picturii: să le faci portrete tuturor locuitorilor din oraşul tău

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 07 septembrie 2013 125 afişări

Un proiect început de un pictor doar ca hobby s-a transformat într-un adevărat demers cu potenţială valoare istorică.

Culmea picturii: să le faci portrete tuturor locuitorilor din oraşul tău

Artistul Grahame Hurd-Wood, care locuieşte în orăşelul St. David's din Ţara Galilor, cel mai mic din Marea Britanie, a început în urmă cu paisprezece ani să picteze portretele membrilor familiei sale şi ale prietenilor, după care s-a gândit că ar fi interesant să le facă portretul tuturor celor 1.800 de locuitori din oraş.

Iniţiativa sa a fost bine primită de mulţi localnici care au acceptat să-i pozeze, scrie The Telegraph. Pictorul speră ca la sfârşitul proiectului său, denumit "Oraşul portretelor", să poată să prezinte într-o expoziţie lucrările care-l compun.

Până acum, Grahame Hurd-Wood a pictat 112 portrete ale concetăţenilor săi şi crede că le poate realiza şi pe celelalte 1.688 într-un deceniu, dacă pictează câte unul la fiecare două zile.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/culmea-picturii-sa-le-faci-portrete-tuturor-locuitorilor-din-orasul-tau-11299699
11299699
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.