Cine mai face bani din amintirea lui Lenin (VIDEO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 13 iulie 2014 72 afişări

Un muzeu altădată vizitat de o mulţime de turişti se vede nevoit să facă ceva schimbări dacă vrea să supravieţuiască. Muzeul este amenajat în câteva odăi dintr-o clădire din Tampere, Finlanda, unde Lenin a făcut cunoştinţă cu Stalin în 1905.

Cine mai face bani din amintirea lui Lenin (VIDEO)

A fost întemeiat în 1946 de către finlandezi simpatizanţi ai regimului sovietic şi prezintă viaţa şi opera lui Lenin, urmând fidel vechea linie a propagandei URSS. Instituţia nu şi-a schimbat abordarea nici după căderea comunismului, scrie Wall Street Journal. Totuşi, muzeul a fost lăsat să funcţioneze de către autorităţile finlandeze, în spiritul democraţiei.

Confruntat cu scăderea numărului de vizitatori, muzeul cere acum părerea publicului despre cum ar trebui să se prezinte, dacă preferă exponate pe tema "KGB" ori "Economie planificată", a extins magazinul de suveniruri şi are de gând chiar s-o lase mai moale cu propaganda.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/cine-mai-face-bani-din-amintirea-lui-lenin-video-12931845
12931845
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.