Castele celebre

Postat la 09 aprilie 2006 1 afişăre

Multe castele medievale sunt obiective-vedeta in itinerariile turistice

Multe castele medievale sunt obiective-vedeta in itinerariile turistice

CASTELUL FRANKESNSTEIN
Fosta resedinta a Lordului Konrad Dipple von Frankenstein, in jurul anilor 1500, castelul, situat langa Darmstad, Germania, a fost sursa de inspiratie a scriitoarei Mary Shelly, autoarea romanului "Frankenstein".

CASTELUL SAINT MICHEL
Situat in apropierea Normandiei, castelul este inconjurat de apa. Pentru vizitarea acestuia sunt recomandate doua zile din luna (la 36 de ore dupa ce rasare luna noua sau luna plina) cand muntele devine o insula.

CASTELUL GLAIMS
Castelul Glaims, situat in Scotia, are faima ca ar fi bantuit de fantome. Legendele spun ca aici ar fi fost asasinate multe personaje din istoria medievala a Scotiei, printre care Duncan Macbeth si regele Malcolm II.

CASTELUL LEEDS
Englezii il denumesc cel mai frumos loc din lume. Pe langa picturile, tapiseriile si mobila de arta, castelul e recunoscut pentru celebra "cina la patru ace", servita oaspetilor de un majordom si un lacheu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Castele celebre
/arta-si-societate/castele-celebre-1005389
1005389
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.