Cele şapte vieţi ale lui Keynes

Autor: Dorin Oancea Postat la 24 ianuarie 2016 142 afişări

Cele şapte vieţi ale lui Keynes

Dacă aţi trăit din plin perioada de criză economică care a început în 2008, veţi fi auzit de nenumărate ori despre keynesianism şi despre efectele respectivului curent, ce susţine un ansamblu de politici active cu implicarea statului şi a sectorului public în economie, în contrapondere cu relativa ineficienţă a sectorului privat.

Responsabil este John Maynard Keynes, economistul a cărui viaţă face obiectul cărţii semnate de Richard Davenport-Hines. „Cele şapte vieţi ale lui John Maynard Keynes“ sunt detaliate în cele şapte capitole ale volumului - Altruistul, Copilul uluitor, Demnitarul, Figura publică, Amantul, Connaisseurul şi Reprezentantul oficial, adică cele şapte faţete ale unei personalităţi vaste, intelectualul care a influenţat - consideră autorul cărţii - cel mai mult viaţa publică britanică din secolul XX. „Teoria generală a ocupării forţei de muncă, a dobânzii şi a banilor“, publicată de Keynes în 1936, este un text fundamental pentru economia modernă, care pune bazele macroeconomiei, la fel de importantă ca „Avuţia naţiunilor“ a lui Adam Smith.

Dincolo de impactul în lumea ştiinţei economice şi de rolul pe care l-a avut în combaterea efectelor crizelor economice ale vremii, Davenport-Hines conferă personalităţii economistului dimensiuni umane  ce încep cu personalitatea plăcută, spiritul ludic şi dimensiunea intelectuală şi continuă cu viaţa de familie şi cu relaţiile homosexuale pe care le-a avut acesta. Un volum care ar trebui să facă parte din cultura şi cunoştinţele oricui pasionat de economie şi de culisele acesteia.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/carte/cele-sapte-vieti-ale-lui-keynes-14982046
14982046
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.