Capitalistul săptămânii: Henry Nestlé

Autor: Ioana Matei Postat la 18 ianuarie 2013 89 afişări

Business Magazin vă prezintă o nouă rubrică, prin care vă aduce cele mai importante nume ale capitalismului, fondatorii unor companii care au trecut nu doar graniţele ţărilor lor, dar şi pe cele ale timpului.

Nestlé este una dintre cele mai importante companii multinaţionale din industria alimentară, cu o cifră de afaceri de aproximativ 130 de miliarde de euro. A avut la bază asocierea a două companii: una anglo-elveţiană producătoare de lapte care a fost întemeiată în 1867 de fraţii George şi Charles Page şi "Farine Lactée Henry Nestlé" creată de Henry Nestlé în 1866.

Henry Nestlé este farmacistul german care a realizat produsul "Farine lactée", o combinaţie de lapte de vacă, făină şi zahăr, pentru a-l vindeca pe copilul bolnav al vecinului. Aceasta a reprezentat piatra de temelie a companiei, numele, logoul şi primul produs pentru bebeluşi al companiei se datoreză fondatorului Henry Nestlé. Imigrant din Germania, Nestlé s-a orientat spre expansiune internaţională încă de la început, iar valorile lui - , flexibilitate, dorinţa de a învăţa, respect pentru oamenii din alte culturi - s-au transmis în continuare după ce acesta a dispărut dintre noi, în 1890.

În prezent, portofoliul Nestlé Romania este format dintr-o gama larga de produse, dintre care napolitanele JOE şi Nesquik, specialităţile NESCAFÉ 3in1, muştarul Maggi sunt produse in Romania. În 2006, grupul Nestlé a achiziţionat la nivel regional compania grecească Delta Ice Cream, devenită Nestlé Ice Cream.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arta societate,
Henry Nestlé,
graniţe
/arta-si-societate/capitalistul-saptamanii-henry-nestl-10489756
10489756
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.