Arta aborigenilor de altădată (FOTO)

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 08 iulie 2012 82 afişări

O descoperire recentă făcută de o echipă de arheologi în regiunea Arnhem din nordul Australiei demonstrează că arta rupestră în zonă a existat încă mult mai devreme decât se credea.

Săpăturile coordonate de Bryce Barker au dat la iveală o parte a unui desen în cărbune de pe o bucată de piatră realizat în urmă cu 28.000 de ani, precum şi dovezi că în situl respectiv ar fi existat oameni acum 45.000 de ani, scrie The Independent. Cum se consideră că aborigenii au ajuns în Australia cu cel puţin 45.000 de ani în urmă, specialiştii se aşteaptă să descopere şi picturi rupestre din acea vreme, ceea ce le-ar câştiga statutul de cele mai vechi ale lumii, deţinut în prezent de picturile de la El Castillo din Spania, vechi de 40.800 de ani.

Se consideră că probabil aborigenii s-au apucat de pictat la puţină vreme după ce au ajuns în Australia, dar, din cauză că operele lor se aflau în locuri expuse intemperiilor, majoritatea nu s-a păstrat, spre deosebire de Franţa sau Spania, unde oamenii străvechi au pictat pereţii peşterilor, neatinşi de capriciile vremii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arta,
arheologie,
Australia,
aborigeni,
desen
/arta-si-societate/arta-aborigenilor-de-altadata-foto-9828961
9828961
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.