Povestea româncei care, după ce a lucrat 15 ani pentru alţii, a decis să îşi deschidă propria afacere. Acum are două businessuri cu care face milioane

Autor: Mădălina Dediu Panaete Postat la 22 decembrie 2022 43217 afişări

Alice Udrea lucrează de peste 15 ani în domeniul ospitalităţii, iar după zece ani în care a fost implicată în mai multe proiecte, a decis să meargă pe cont propriu şi şi-a deschis propria agenţie de turism, Qualis Travel, care mizează pe călătorii-experienţă. De-a lungul călătoriilor sale, însă Alice Udrea a descoperit o nouă pasiune şi anume uleiul de măsline, astfel că a deschis şi un magazin online care comercializează produse din Creta. Cum se completează cele două businessuri şi ce planuri mai are antreprenoarea?

Activez în domeniul turismului de peste 15 ani, iar pe parcursul acestor ani am lucrat pe poziţii de management atât în hotelărie, cât si în agenţii de turism, precum şi în cadrul unei companii de consultanţă în management hotelier, care a asigurat servicii de sales şi marketing externalizat pentru hoteluri din România şi Austria”, povesteşte despre experienţele sale Alice Udrea, managing partener Qualis Travel şi fondatoare a magazinului online Alishop.

Primii paşi spre antreprenoriat şi decizia de a-şi deschide propria afacere au venit cumva de la sine, după aproximativ zece ani în care a lucrat şi a fost implicată în mai multe proiecte în domeniul turismului. Iar faptul că este o fire sociabilă şi interacţiunea cu turiştii de-a lungul timpului i-a confirmat că există o anumită categorie de oameni care are nevoie de mai mult decât rezervarea unor bilete de avion, camere de hotel, rent-a-car şi bilete la anumite obiective turistice sau un simplu tur ghidat în destinaţii deja consacrate.

„Există o anumită categorie de turişti care îşi doresc să experimenteze noi destinaţii şi experienţe de vacanţă unice, care caută pachete personalizate şi vacanţe tematice, având nevoie de consultanţă şi o atenţie deosebită în compunerea pachetelor de vacanţă. Vacanţele tematice s-au dovedit a fi de mare interes de-a lungul timpului: experienţe de food & wine, sport, auto, muzică etc”. De altfel, agenţia de turism mizează pe pachete de vacanţe-experienţă într-un sector extrem de concurenţial şi dinamic. Conform datelor de la Registrul Comerţului, în domeniul „activităţi ale agenţiilor turistice” activează peste 1.600 de firme, la care se adaugă alte 1.200 de companii cu CAEN „activităţi ale tur-operatorilor”. Iar pandemia a diminuat din businessurile din domeniu având în vedere restricţiile de călătorie, astfel că mai bine de 400 de firme au dispărut din statisticile Registrului Comerţului. Cifra de afaceri a tuturor companiilor din acest sector depăşeşte 3 miliarde de lei anual.

„Într-adevăr, turismul este un sector foarte dinamic şi concurenţial, iar ultimii 2-3 ani şi pandemia au fost o adevărată provocare. Însă toţi aceşti ani de când lucrez în turism mi-au confirmat că atenţia sporită şi o analiză atentă asupra nevoilor şi aşteptărilor clienţilor, serviciile de calitate precum şi personalizarea acestora într-o cât mai mare măsură, întodeauna vor avea succes pentru o anumită nişă de clienţi”, apreciază Alice Udrea, care adaugă faptul că alături de echipa ei efectuează o documentare temeinică şi permanentă asupra serviciilor oferite la destinaţie. „În perioada de pandemie, atunci când existau foarte multe restricţii, a fost foarte importantă informarea cât mai corectă a turiştilor în ceea ce priveşte condiţiile şi regulile de călătorie în destinaţiile solicitate, susţinerea acordată pentru completarea formularelor necesare şi mai ales flexibilitatea şi claritatea în ceea ce priveşte procedurile de rezervare şi modificare a vacanţelor”. În topul celor mai vândute pachete de vacanţă ale Qualis Travel sunt „Food&Wine”, care include, de exemplu, o vizită în zona Champagne sau experienţe gourmet în regiunea Provence-Alpes-Côte d’Azur, experienţe auto, aşa cum este Discover Ferrari & Pavarotti Land – cu vizita la Muzeul Enzo Ferrari în Modena, Muzeul Ferrari din Maranello, Casa Memorială Luciano Pavarotti şi o cramă de vinuri locală sau vizită la Fabrica, Muzeul şi Expoziţiile BMW din München, Formula 1. În plus, pe lista celor mai vândute pachete se află city breakurile cu participare la diverse concerte, festivaluri si evenimente, dar şi în pieţe de Crăciun sau destinaţii de spa.


„Turismul este un sector foarte dinamic şi concurenţial, iar ultimii 2-3 ani şi pandemia au fost o adevărată provocare. Însă toţi aceşti ani de când lucrez în turism mi-au confirmat că atenţia sporită şi o analiză atentă asupra nevoilor şi aşteptărilor clienţilor, serviciile de calitate precum şi personalizarea acestora într-o cât mai mare măsură, întodeauna vor avea succes pentru o anumită nişă de clienţi.”

Alice Udrea, managing partener, Qualis Travel şi fondatoare a magazinului online Alishop


Iar călătoriile, experienţa în domeniul ospitalităţii, au adus cu sine şi o nouă pasiune şi anume, gastronomia. Aşa a apărut un alt business – Alishop, un magazin online care comercializează ulei de măsline şi Creta. „Personal, îmi place foarte mult să gătesc şi mai ales să încerc să desluşesc ingredientele utilizate într-un preparat culinar pe care l-am gustat undeva şi care mi-a plăcut foarte mult. Studiez reţeta, încerc să o prepar şi să ajung la gustul acela care mi-a plăcut mult. În urmă cu ceva timp am avut şi nişte mici probleme de sănătate şi mi s-a recomandat pe cât posibil să utilizez doar ulei de măsline”. De altfel, Alice Udrea recunoaşte că micul business cu ulei de măsline este de fapt o pasiune şi îl consideră un pas înainte către un stil de viaţă mai sănătos.

Alishop, magazinul online dezvoltat de Alice Udrea, are în prezent listate aproximativ 50 produse greceşti (ulei de măsline, măsline, condimente şi alte specialităţi plus pachete cadou cu aceste produse ) şi încă aproximativ 40 de produse (săpunuri, creme şi loţiuni) aparţinând unei game de cosmetice 100% naturale ale unui producător român. Iar cele două pasiuni - turismul şi magazinul online se unesc deseori astfel că vizita fabricii partenerilor Alishop din Creta- Physis of Crete şi o degustare de uleiuri este un bonus gratuit pentru toţi turiştii agenţiei care vizitează insula Creta. De asemenea, agenţia de turism poate organiza la cerere pentru cei pasionaţi tururi şi vizite şi la alţi producători de prestigiu din alte zone din Grecia, deoarece deja a început să dezvolte un portofoliu în acest sens. „Anul viitor vom avea disponibile la Alishop şi o gamă de produse cosmetice naturale greceşti, care de fapt aparţin aceleiaşi familii de producători ca şi uleiurile şi maăslinele. De asemenea intenţionăm în viitorul apropiat să mărim gama de uleiuri şi cu câteva sortimente de uleiuri de calitate superioară din Italia şi Spania. Sezonier, anul viitor de Paşte vom readuce în shop ciocolată şi turtă dulce artizanală”, a descris planurile de dezvoltare a afacerilor sale în continuare Alice Udrea.   

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.