Marmaris & Bodrum sau "şic & sexy"

Postat la 17 mai 2012 1592 afişări

Am plecat încântată din Antalya înspre destinaţia mea de suflet Bodrum. Drumul din Antalya până în Bodrum l-am parcurs cu maşina, trecând prin Oludeniz, Marmaris şi Dalaman. Toate aceste oraşe şi staţiuni sunt recunoscute drept perlele turceşti ale Mării Egee.

de Roxana Bălcescu, coproprietar al agenţiei de turism şi evenimente CMB Travel

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Primul oraş vizitat: Oludeniz. Este incredibil cât de albastră şi de curată este marea în această zonă şi de aceea nu eşti mirat când afli că Oludeniz mai poartă şi numele de "Laguna Albastră". Este o inimaginabilă combinaţie între albastru şi turcoaz. Staţiunea Oludeniz se situează în topul celor mai frumoase şi pitoreşti staţiuni din lume şi merită într-adevăr să străbaţi atâţia kilometri ca să o vezi. Oludeniz este împărţit în două zone: prima - Belcekiz - o zonă activă plină de hoteluri, restaurante şi băruleţe, şi o a doua cuprinzând Laguna Albastră, o zonă calmă şi relaxantă de un pitoresc ce îţi taie răsuflarea. Staţiunea este micuţă şi cochetă, cu hoteluri nu foarte scumpe.

Oludeniz-ul este locul ideal pentru practicarea sportului. Încercaţi paragliding şi windsurfing. Nu uitaţi că odată ce aţi venit aici, ar fi păcat să nu luaţi o croazieră de o zi. Veţi găsi la tot pasul agenţii care oferă excursia denumită "12 Islands Boat Cruise". Aşa veţi avea posibilitatea să admiraţi Golful Gorbun, Băile Cleopatrei, Insula Plată (Flat Island) şi Insula roşie (Red Island) sau Golful Samanlik. Hoteluri recomandate: Hillside Beach Club 5* şi Lykia World Oludeniz 5* (recomandat familiilor cu copii).

Din Oludeniz m-am îndreptat apoi spre următoarea mea destinaţie: Marmaris. Numele staţiunii vine din timpuri străvechi pe când Soliman Magnificul, în campania sa de cucerire a insulei Rhodos, a văzut Marmaris şi, mirat fiind de starea deplorabilă a fortăreţei, a exclamat: "Mimari es (spânzuraţi arhitectul)!". Zona Marmaris este foarte verde, cu munţi şi păduri, acestea trasând parcă o linie despărţitoare între cer şi apă. De vizitat este şi zona Dalyan, faimoasă pentru broaştele ţestoase care trăiesc acolo.

Portul de agrement Marmaris Netsel este unul din cele mai importante din Turcia şi face legătura cu staţiunea Içmeler prin aşa-numitele taxiuri acvatice. În plin sezon staţiunea este deosebit de însufleţită şi vă recomand să vizitaţi Street Bar - o stradă care, după cum îi spune şi numele, este plină cu restaurante şi baruri. Shopping la tot pasul, cu magazine, boutique-uri, bazare pline de bijuterii, articole din piele, onixuri şi suveniruri. Nu trebuie să rataţi. În Marmaris vă recomand un hotel nou de 5 stele, Ideal Premium, dar şi Maritime Grand Azur, tot de 5 stele. Este bine să ştiţi că staţiunea este potrivită atât familiilor cu copii, cât şi celor care vor o viaţă de noapte activă. Hotelurile nu au grandoarea celor din Antalya, însă destinaţia în sine este poate mult mai plăcută şi animată.

Tot ca ponturi reţineţi că din Marmaris puteţi vizita insula Rhodos, care se află la doar 45 de minute distanţă. Celor care vin cu maşina proprie le sugerez un sejur în Marmaris de câteva zile combinat cu un sejur în insula Rhodos. Super interesantă această combinaţie de două destinaţii într-una singură.Pentru călătorii care aleg varianta charter este bine să ştie că aeroportul pe care se aterizează pentru această staţiune este aeroportul din Bodrum, situat la circa 160 km nord de Marmaris.

Destinaţia Bodrum mă aşteaptă şi singurul cuvânt care îmi vine în minte când mă gândesc la Bodrum este "Wow"! Oraşul Bodrum este situat în sudul peninsulei care îi poartă numele şi aici se poate ajunge atât pe cale aeriană, cât şi pe cale terestră. Bodrum era cunoscut în antichitate sub numele de Halicarnassus, faimos pentru Mausoleul regelui Mausolus, cunoscut ca una dintre cele 7 minuni ale lumii antice. Astăzi se poate vizita situl arheologic, dar replica statuară a mausoleului poate fi admirată la "British Museum" din Londra.

Apropo, cuvântul "mausoleum" provine chiar de la numele regelui. Un alt punct de interes în Bodrum este reprezentat de Muzeul de Arheologie Subacvatică şi de Castelul din Bodrum. Muzeul se găseşte în acest castel superb construit în secolul al XV-lea de către cavalerii Ordinului Sf. Ioan din Rhodos. În drumul vostru prin Bodrum mai puteţi vizita Amfiteatrul Antic şi Turnul Otoman.Peninsula Bodrum este una dintre cele mai fertile regiuni ale Turciei, cu o bogată producţie de bumbac, cereale, legume, portocale, mandarine, grapefruit şi măsline. Până acum am făcut doar o scurtă descriere a regiunii Bodrum.

Vreau însă să vă vorbesc despre percepţia pe care o ai când vizitezi acest loc. Bodrum este poate cea mai sexy şi plină de viaţă staţiune din Europa. Mulţi consideră Ibiza ca fiind pe primul loc, însă eu cred că Bodrum-ul merită locul întâi. Sunt atâtea baruri cool, discoteci şi restaurante romantice încât pur şi simplu trebuie să faci o bună selecţie înainte de a veni aici.Nu recomand această staţiune pentru persoanele cu copii. Pentru cei care vor să guste din destinaţie le recomand ca după lăsarea serii să înceapă să bântuie prin oraş.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
reportaj,
turism,
Marmaris,
Bodrum,
Turcia,
Roxana Balcescu
/analize/turism/marmaris-bodrum-sau-sic-sexy-9616244
9616244
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.