Finala Europa League - Câţi bani vor cheltui turiştii veniţi în România cu ocazia marelui meci

Autor: Razvan Muresan Postat la 09 mai 2012 33 afişări

Cum toţi banii cheltuiţi pe biletele la marea finală vor merge la organizatori, deci la UEFA, Bucureştiul are oportunitatea să fructifice seara de 9 mai prin serviciile oferite celor 40.000 de turişti.

Un calcul simplu arată că la un buget mediu de 800 de euro pentru fiecare vizitator, sumele ar putea urca uşor la 30 de milioane de euro. Dincolo de banii câştigaţi pe 9 mai, oraşul şi ţara vor rămâne în mintea lor dacă şi numai dacă cei care vor intra în contact cu ei - hotelieri, taximetrişti, chelneri şi, de ce nu, cetăţeni obişnuiţi - nu se vor gândi la vizita lor ca la prima şi singura lor venire în România. Aşa am avea numai de câştigat, iar România ar putea însemna pentru ei un loc care merită oricând bifat. De data asta, chiar şi fără să organizeze un eveniment de o asemenea amploare. "Sportul este un ambasador oriunde în lume, iar folosirea acestui imens potenţial de către autorităţi este o dovadă de inteligenţă şi de bună credinţă", rezumă Adriana Caranfil. Şi dacă nu vom profita suficient, ce credeţi că a lipsit? Inteligenţa? Sau buna-credinţă?

Finala Europa League, dintre echipele spaniole Atletico Madrid şi Athletic Bilbao, are loc pe 9 mai pe stadionul National Arena din Bucureşti, la eveniment participând circa 40.000 de turişti străini, potrivit estimărilor agenţiilor de turism.

Urmărește Business Magazin

/analize/turism/finala-europa-league-cati-bani-vor-cheltui-turistii-veniti-in-romania-cu-ocazia-marelui-meci-9594094
9594094
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.