Wizz Air renunţă la operarea zborurilor din România către aeroportul principal din Roma

Autor: Razvan Muresan Postat la 22 aprilie 2013 154 afişări

Compania aeriană Wizz Air, cel mai mare transportator aerian din România după numărul de pasageri, a anunţat că îşi va muta patru dintre cele opt rute de pe aeroportul Fiumicino pe aeroportul Ciampino din Roma începând cu data de 7 mai.

Wizz Air renunţă la operarea zborurilor din România către aeroportul principal din Roma

Zborurile pe rutele spre Cluj Napoca, Timişoara, Târgu Mureş şi Gdansk (Polonia) vor fi operate de pe aeroportul Ciampino ca răspuns la costurile în creştere ale aeroportului Fiumicino. Zborurile de la Bucureşti erau deja operate către aeroportul secundar, Roma-Ciampino.

 “Wizz Air va continua să colaboreze preponderent cu aeroporturi care oferă costuri mai reduse. Pe rutele noastre de la Roma spre Cluj Napoca, Timişoara, Târgu Mureş şi Gdansk transportăm peste 140.000 de pasageri anual cu tarife foarte scăzute. Pierderea unui aeroport reprezintă câştigul altuia, iar după ce taxele de aeroport de pe Fiumicino au fost crescute la un nivel nerezonabil, care nu permite promovarea turismului şi protejarea locurilor de muncă, am decis să mutăm aceste operaţiuni pe aeroportul Ciampino. Deşi continuăm să operăm pe 4 rute de la Fiumicino (Praga, Sofia, Vilnius şi Varşovia) putem confirma că doar aeroporturile cu cele mai reduse taxe vor beneficia de creşterea de trafic semnificativă pe care o generează Wizz Air”, a declarat Daniel de Carvalho, corporate communications manager la Wizz Air.

Wizz Air a luat o decizie similară şi în România, mutând în urmă cu doi ani o serie de zboruri de pe aeroportul Cluj Napoca pe cel din Târgu Mureş ca urmare a introducerii unor taxe de aeroport noi.

Recent, Wizz Air a anunţat că operează zboruri către Tel-Aviv (Israel), Dubai (Emiratele Arabe), Perugia (Italia) şi Girona (Spania) de pe aeroportul „Henri Coandă” Bucureşti.

Wizz Air a transportat anul trecut 2,76 milioane de pasageri, potrivit oficialilor companiei aeriene low-cost, trafic în creştere 2,2% faţă de 2011 şi sub estimările de 3 milioane de euro anunţate în octombrie. Pentru anul acesta este estimat un trafic de peste 3 milioane de pasageri pe piaţa locală. La nivel internaţional, Wizz Air a anunţat peste 12 milioane de pasageri, reprezentând o creştere cu 12% faţă de anul anterior. Anul trecut Wizz Air şi-a dezvoltat reţeaua de transport de la 203 la 250 de rute extinzându-şi operaţiunile în 29 de ţări prin operarea de zboruri şi către Georgia, Israel, Slovenia şi Elveţia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
wizz air,
roma,
aeroport,
zboruri
/analize/transporturi/wizz-air-renunta-la-operarea-zborurilor-din-romania-catre-aeroportul-principal-din-roma-10781218
10781218
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.