Wizz Air lansează o aplicaţie pentru mobil. Rezervarea biletelor, condiţionată de accesul în Wizz Discount Club, taxat cu 30 de euro pe an

Autor: Razvan Muresan Postat la 11 februarie 2013 414 afişări

Compania aeriană Wizz Air, cel mai mare transportator aerian din România după numărul de pasageri, a lansat oficial, luni, aplicaţia pentru terminale mobile, disponibilă în AppStore pentru utilizatorii de telefoane Apple.

Verificarea tarifelor şi găsirea rutelor se poate face gratuit prin intermediul aplicaţiei, însă rezervarea biletelor direct de pe telefonul mobil e posibilă doar în cazul membrilor Wizz Discount Club, disponibil contra unei taxe de circa 30 de euro pe an. Wizz Discount Club este serviciul pus la dispoziţie pasagerilor care călătoresc frecvent, ei obţinând odată cu achiziţionarea sa o reducere de câte zece euro la fiecare zbor rezervat. Reprezentanţii companiei nu au prezentat scenarii privind creşterea numărului de clienţi ai serviciului Wizz Discount Club, după introducerea pe piaţă a noii aplicaţii.

Aplicaţia poate fi folosită pentru început numai de posesorii de iPhone, urmând să funcţioneze şi într-o versiune compatibilă sistemului Android până la mijlocul anului.

Compania a decis la finele anului trecut să taxeze bagajul de mână de dimensiuni clasice, până atunci gratuit, cu cel puţin zece euro. Aproape un milion de pasageri ar fi urmat să plătească mai mult pentru un bilet de avion, după cum anunţau la acea vreme reprezentanţii Wizz Air. Liniile aeriene low- reuşesc să genereze din servicii auxiliare circa 20-30% din venituri, potrivit specialiştilor în aviaţie. Compania Wizz Air a transportat anul trecut 2,76 milioane de pasageri, potrivit oficialilor companiei aeriene low-cost, trafic în creştere 2,2% faţă de 2011, dar sub estimările de trei milioane de pasageri anunţate anterior, în luna octombrie.


AFLĂ AICI CARE SUNT CELE MAI IEFTINE BILETE DE AVION DIN 2013!

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aviatie,
wizz air,
rezervare,
bilete,
low-cost,
aplicatie
/analize/transporturi/wizz-air-lanseaza-o-aplicatie-pentru-mobil-rezervarea-biletelor-conditionata-de-accesul-in-wizz-discount-club-taxat-cu-30-de-euro-pe-an-10556353
10556353
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.