Seful Metrorex: Recesiunea schimba obiceiurile populatiei, chiar si la nivel de transport

Postat la 30 aprilie 2010 29 afişări

La nivelul operatorului de transport urban din Capitala, anul trecut au fost inregistrate 790 de milioane de calatorii, nivel similar cu cel din 2008. "Desi unii au fost nevoiti sa renunte la masina personala pentru autobuz, se pare ca au fost mai multi cei care nu au mai avut la ce serviciu sa mearga", crede Mihai Vladarau, purtatorul de cuvant al RATB.

Vladarau este de acord ca schimbarile radicale ce au survenit in ultimul an in economia locala au influentat direct evolutia numarului de calatorii cu mijloacele de transport in comun de suprafata, iar cresterea ratei somajului a contribuit la scaderea mobilitatii. "Timpii pierduti in trafic, consumul crescut de combustibil, lipsa unor proiecte de infrastructura coerente si mai nou si recesiunea schimba tot mai mult obiceiurile populatiei, chiar si la nivel de transport", adauga Gheorghe Udriste, directorul general al Metrorex.

"Recesiunea a jucat in favoarea retelei de metrou, tinand cont ca, desi economia orasului a avut o cadere de circa 20%, numarul de calatori s-a pastrat constant", declara Udriste, care vorbeste de o crestere de la inceputul lui 2010 si estimeaza un plus de calatori de pana la 5% la sfarsitul anului in curs, respectiv 600.000 de calatori zilnic.

Citeste mai multe in "Cum ne-a schimbat criza"

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
recesiune,
metrorex,
ratb,
bucuresti,
transport in comun,
/analize/transporturi/seful-metrorex-recesiunea-schimba-obiceiurile-populatiei-chiar-si-la-nivel-de-transport-6067069
6067069
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.