De ce s-au ieftinit Audi, BMW şi Mercedes pe piaţa second hand

Autor: Razvan Muresan Postat la 15 martie 2012 139 afişări

Modelele Audi, BMW şi Mercedes se vând mai ieftin faţă de luna precedentă pe piaţa second hand în România la începutul acestui an, potrivit datelor furnizate de AutoIndex.

Media preţurilor cerute pentru un Audi second hand a înregistrat la începutul acestui an o diminuare de 13% într-un timp foarte scurt, pornind de la o valoare de 9.613 euro în luna ianuarie şi ajungând în luna februarie la valoarea de 8.399 euro, conform AutoIndex. Preţul mediu al autovehiculelor BMW a scăzut cu şapte procente, de la 8.290 euro în luna ianuarie, la 7.555 Euro în luna februarie. În cazul mărcii Mercedes, nivelul mediu al preţurilor a înregistrat o diminuare de 9%. BMW este liderul tranzacţiilor în segmentul mărcilor premium pe piaţa auto second hand în mediul online românesc, cu un număr de peste 3.600 autovehicule BMW scoase la vânzare pe Auto.ro în ultima lună.

"Diminuarea preţurilor se datorează atât tergiversărilor legate de noua taxă auto cât şi de amânarea cu un an a punerii în aplicare pentru autovehiculele înmatriculate înainte de 2007. Proprietarii au început să-şi scoată la vânzare autovehiculele într-un număr ridicat, justificându-se astfel influenţa asupra reducerii preţurilor acestor mărci", a declarat Bogdan Axinia, general manager al Auto.ro.

Per total, nivelul mediu al preţurilor autovehiculelor second hand din România a înregistrat în luna februarie o diminuare de 5% faţă de valoarea înregistrată în ianuarie anul acesta, ajungând la aproximativ 4.700 de euro, conform AutoIndex.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
auto,
audi,
bmw,
mercedes,
preturi,
second hand
/analize/transporturi/de-ce-s-au-ieftinit-audi-bmw-si-mercedes-pe-piata-second-hand-9402521
9402521
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.