Cursele Wizz Air devin principalul mijloc de transport al oltenilor către Italia

Autor: Razvan Muresan Postat la 14 mai 2013 360 afişări

Compania aeriană Wizz Air, cel mai mare transportator aerian din România după numărul de pasageri, a inaugurat ieri primul zbor de la Craiova spre aeroportul secundar Milano Bergamo. Noua rută va fi operată iniţial de două ori pe săptămănă, lunea şi vinerea, însemnând un trafic de 30.000 de pasageri în primul an.

Cursele Wizz Air devin principalul mijloc de transport al oltenilor către Italia

"Noua destinaţie Wizz Air reprezintă primul pas pentru dezvoltarea noastră în zona de sud a României. Sperăm să ne putem creşte semnificativ afacerile în această regiune”, a declarat Daniel de Carvalho, directorul de comunicare al Wizz Air. Cel mai ieftin zbor Craiova-Milano Bergamo costă 72 de lei.

Reţeaua Wizz Air din România constă în prezent din 63 de rute.

"Cursa Wizz Air Craiova-Milano este unul dintre cele mai importante evenimente care ni se întâmplă pe Aeroportul Craiova”, a declarat Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

Recent, Wizz Air a anunţat că operează zboruri către Tel-Aviv (Israel), Dubai (Emiratele Arabe), Perugia (Italia) şi Girona (Spania) de pe aeroportul „Henri Coandă” Bucureşti.

Wizz Air a transportat anul trecut 2,76 milioane de pasageri, potrivit oficialilor companiei aeriene low-cost, trafic în creştere 2,2% faţă de 2011 şi sub estimările de 3 milioane de euro anunţate în octombrie. Pentru anul acesta este estimat un trafic de peste 3 milioane de pasageri pe piaţa locală. La nivel internaţional, Wizz Air a anunţat peste 12 milioane de pasageri, reprezentând o creştere cu 12% faţă de anul anterior. Anul trecut Wizz Air şi-a dezvoltat reţeaua de transport de la 203 la 250 de rute extinzându-şi operaţiunile în 29 de ţări prin operarea de zboruri şi către Georgia, Israel, Slovenia şi Elveţia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
wizz air,
roma,
aeroport,
zboruri
/analize/transporturi/cursele-wizz-air-devin-principalul-mijloc-de-transport-al-oltenilor-catre-italia-10876482
10876482
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.